ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ - Τι συζήτησαν

Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ - Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων, οι εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία, καθώς και η αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Επισήμως, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε στις 07:00 ότι Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη.

Το τηλεφώνημα της καγκελαρίου έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε την Τουρκία «να σταματήσει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ», κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εξέφρασε επίσης την αμέριστη υποστήριξη του Βερολίνου στην Αθήνα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εν μέσω παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Άγκυρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα - Θάνατος 16χρονης: Τα ουρλιαχτά, το κινητό τηλέφωνο και τα βίντεο