ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Θρήνος στα συντρίμμια - Στους 18 οι νεκροί

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Θρήνος στα συντρίμμια - Στους 18 οι νεκροί
AP PHOTOS

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών του Boeing-737 που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι και στο οποίο επέβαιναν συνολικά 191 επιβάτες.

Σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό δυστύχημα με ινδικό επιβατικό αεροσκάφος, ενώ 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος της Air India Express, με το οποίο επαναπατρίζονταν Ινδοί εγκλωβισμένοι λόγω της πανδημίας σε άλλες χώρες, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην πόλη Κόζικοντ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 190 επιβάτες και πλήρωμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκαν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Κ. Γκοπαλακρίσναν, επικεφαλής της επαρχίας Μαλαπούραμ στο νότιο κρατίδιο της Κεράλας. «Όλοι οι επιβάτες εισήχθησαν σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ για COVID-19», δήλωσε ο Γκοπαλακρίσναν.

Επρόκειτο για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι διασώστες ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς.

Ο Πούρι ανέφερε ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί και όλοι οι επιβάτες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Χθες, η αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις εγκλωβισμένους.

Τα τοπικά κανάλια έδειξαν εικόνες με τους επιβάτες –ορισμένοι ήταν ακίνητοι πάνω σε φορεία– να μεταφέρονται σε νοσοκομεία από τραυματιοφορείς που φορούσαν μάσκες λόγω της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Οργισμένος ο Ερντογάν! Πώς θα αντιδράσει; Έτοιμες να απαντήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις