ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Μετά την Βρετανία και η Ολλανδία βάζει στο «κόκκινο» τα ελληνικά νησιά

Κορονοϊός: Μετά την Βρετανία και η Ολλανδία βάζει στο «κόκκινο» τα ελληνικά νησιά
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:  Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την οδηγία, η Ολλανδία, τοποθετεί τα ελληνικά νησιά στην πορτοκαλί λίστα, που σημαίνει ότι αποθαρρύνει τους υπηκόους της από το να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που κολλούν τον κορωνοϊό κατά τις διακοπές τους σε ελληνικό νησί.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Φεύγουν άρον-άρον από τα ελληνικά νησιά οι Βρετανοί

Το αδύνατο δυνατό προκειμένου να εγκαταλείψουν τα επτά ελληνικά νησιά, που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης, κάνουν περίπου 60.000 Βρετανοί καθώς αν δεν προλάβουν την προθεσμία επιστροφής στη χώρα τους (μέχρι αύριο Τετάρτη 9/9), θα αναγκαστούν να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, τη Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί που βρίσκονται σε Μυτιλήνη, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ., αλλιώς θα υποβάλλονται σε καραντίνα αμέσως μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Από την ανακοίνωση, οι τουρίστες έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να αλλάξουν τα σχέδιά τους, με πολλούς να κλείνουν πτήσεις την τελευταία στιγμή ώστε να μην μπουν σε αυτο-απομόνωση.

Στο ίδιο σημοσίευμα τονίζεται ότι οι παραθεριστές κάνουν λόγο για τεράστιες αυξήσεις στις τιμές για την επιστροφή τους πίσω στη Βρετανία, με μερικούς να πρέπει να πληρώσουν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι είχαν προγραμματίσει.

Λαγανάς: Δεκάδες τουρίστες ξεσαλώνουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Σε "υγειονομική βόμβα" εξελίσσεται ο Λαγανάς της Ζακύνθου, καθώς Βρετανοί τουρίστες ξεχύνονται από τα μπαρ τα μεσάνυχτα και συνωστίζονται σε δρόμους και παραλίες, χωρίς να νοιάζονται για τον κίνδυνο του κορωναϊού ούτε για τη δική τους υγεία ούτε για την υγεία των μονίμων κατοίκων του νησιού.

Βρετανία: Ανησυχητική η αύξηση των νέων κρουσμάτων

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που καταγράφεται στη Βρετανία, είναι ανησυχητική, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Στέγασης, καλώντας τον κόσμο να τηρεί πιστά τις οδηγίες για την δημόσια υγεία, καθώς στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί τους ερχόμενους μήνες.

"Φέρουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας τώρα να ακολουθούμε τις οδηγίες όσο πιο πιστά μπορούμε, ειδάλλως υπάρχει όντως κίνδυνος για μεγαλύτερους περιορισμούς αργότερα φέτος" για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανίσχυρη γίνεται η Ελλάδα στον αέρα - Μια ανάσα πριν τη συμφωνία με τη Γαλλία