Μοιρασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα

Newsbomb

Ανοιχτά είναι ακόμη όλα τα σενάρια για την κούρσα του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι ακόμη μοιρασμένοι, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα στον αγώνα για το χρίσμα.

Παρότι ο Μιτ Ρόμνεϊ εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, τα ποσοστά του έχουν υποχωρούν, έστω και μερικώς.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική δημοσκόπηση από τις 2 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το 29% των ερωτηθέντων στηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ (έναντι 30% τον περασμένο μήνα).

Τη δεύτερη θέση διεκδικούν σχεδόν με τις ίδιες αξιώσεις και οι τρεις ρεπουμπλικανοί συνυποψήφιοι του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Ο Τεξανός γερουσιαστής Ρον Πολ είδε την επιρροή του να αυξάνεται κατά 5 μονάδες, στο 21%, ο Νιουτ Γκίνγκριτςυποχώρησε ελαφρώς στο 19%, ενώ ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ βλέπει το ποσοστό του να αυξάνεται στο 18%, κατά πέντε μονάδες.

Πολιτικοί παρατηρητές σχολίασαν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ, παρά τα πλεονεκτήματά του, δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσοστό των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, την ώρα μάλιστα που ο Μπαράκ Ομπάμα βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του να αυξάνονται, μετά τα καλά νέα από το πεδίο της οικονομίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved