ΚΟΣΜΟΣ

Επικό ρεζιλίκι Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη

Επικό ρεζιλίκι Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη

«Η πρώτη πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400 από τον τουρκικό στρατό απέτυχε λόγω της άρνησης της Άγκυρας να βοηθήσουν οι ειδικοί Ρώσοι στρατιωτικοί», γράφει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro, που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.

Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους Τούρκους παρουσιάζονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων και όλα τελειώνουν εκεί.

Πουθενά δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε υπήρξε ο ήχος της έκρηξης της κεφαλής των πυραύλων, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα.

«Η Άγκυρα μέχρι στιγμής δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις εκτοξεύσεις των πυραύλων, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό είναι ότι ενώ οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, για τους S-400 ήταν οι κατάλληλοι, πουθενά δεν φάνηκαν στον ουρανό, παρόλο που δεν υπήρχαν σύννεφα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί «το σύστημα S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι σε μικρά drone. Η απουσία ίχνους πτήσης στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής πυραύλων και η ευθεία της πορείας πτήσης ενός πυραύλου είναι ανησυχητικά στοιχεία».

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν συνολικά τρεις στόχοι, αλλά στα πολυάριθμα βίντεο μπορεί να δει κανείς μόνο τη μία εκτόξευση, η οποία εγείρει επίσης πολλά ερωτήματα.

Όπως ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα η ιστοσελίδα turkishminute.com, επικαλούμενη τουρκικό έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν λεπτομέρειες για την επικείμενη δοκιμή που θα διεξαγόταν στο πεδίο βολής της Σινώπης, ο στόχος ήταν «να εξασφαλιστεί η ικανότητα εμπλοκής του οπλισμένου συστήματος S-400, η ικανότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης των ραντάρ του συστήματος, οι δυνατότητες επικοινωνιών του και ο έλεγχος των δυνατοτήτων πυροδότησης και ελέγχου εντολών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Μια ανάσα από το Καστελόριζο - Θρίλερ με την πορεία του