ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr – Παρίσι: Ερήμωσε μετά το lockdown – Ζοφερές εικόνες (pics)

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr – Παρίσι: Ερήμωσε μετά το lockdown – Ζοφερές εικόνες (pics)

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σκηνές από την περασμένη άνοιξη ξαναζούν από σήμερα (30/10) το πρωί οι Γάλλοι. Κλειστά καταστήματα, άδειοι δρόμοι και μετακινήσεις με μάσκα και ύστερα από τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συνθέτουν μια εικόνα που οι περισσότεροι θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Οι δρόμοι στο Παρίσι - από το πρωί - ήταν άδειοι ενώ η πολυσύχναστη πρωτεύουσα δεν θυμίζει σε τίποτα τη γεμάτη ζωντάνια πόλη προ – κορονοϊού.

Δείτε την gallery φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το Παρίσι την πρώτη ημέρα του νέου lockdown:

Η καραντίνα που επιβλήθηκε στη Γαλλία έχει στόχο την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος του COVID-19 και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ μπορεί να παραταθεί πέραν της 1ης Δεκεμβρίου, δηλαδή της ημερομηνίας που ορίστηκε σε αρχικό στάδιο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τετάρτη ()28/10 κατά το διάγγελμά του ότι η Γαλλία μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει κάποια από τα μέτρα καραντίνας που θα ισχύσουν από αύριο Παρασκευή τα μεσάνυχτα αν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού μειωθούν ξανά σε περίπου 5.000 την ημέρα από περίπου 40.000 που είναι τώρα.

Ωστόσο ο ο επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί σημείωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως αυτό θα μπορεί να έχει επιτευχθεί ως την 1η Δεκεμβρίου.

"Ως την 1η Δεκεμβρίου, δεν θα έχουμε πέσει στα 5.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Αυτό μπορώ να σας το πω ευθέως ήδη από σήμερα. Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο", υπογράμμισε ο Ντελφρεσί, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία της COVID-19.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα μείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του νέου lockdown που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Μακρόν, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που είχε επιβληθεί καραντίνα στη Γαλλία κατά την οποία είχαν κλείσει.

Σε lockdown από τη Δευτέρα το Βέλγιο

Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε πριν από λίγο δεύτερο lockdown. Λαμβάνει νέα μέτρα την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν εχθές τις 23.000.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα και για ένα μήνα,

  • τα καταστήματα που δεν έχουν ήδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν. Θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή εφόσον έχει γίνει διαδικτυακή παραγγελία.
  • στο σπίτι θα επιτρέπεται επίσκεψη μόνο από ένα κοντινό πρόσωπο
  • σε δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται μέχρι τέσσερα άτομα
  • Κομμωτήρια και γυμναστήρια θα κλείσουν
  • η τηλεργασία είναι υποχρεωτική εκτός αυτό δεν είναι εφικτό
  • τα παραθεριστικά θέρετρα και οι ζωολογικοί κήποι κλείνουν
  • η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα παραμένει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί εκτός από τοπικές αποφάσεις, όπως αυτή των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί.
  • τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά το φαγητό θα σερβίρεται στα δωμάτια
  • οι διακοπές του φθινοπώρου θα παραταθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όμως τα σχολεία δεν θα κλείσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κρούσματα σήμερα: Ξεπέρασε η Θεσσαλονίκη την Αττική με 540 νέα