ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Κορυφώνεται η μάχη Τραμπ vs Μπάιντεν - Ψήφισαν πάνω από 90 εκατομμύρια

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Κορυφώνεται η μάχη Τραμπ vs Μπάιντεν - Ψήφισαν πάνω από 90 εκατομμύρια
Λιγότερες από 48 ώρες για την τελική αναμέτρηση στις ΗΠΑ
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Δυο ημέρες πριν κλείσουν οι κάλπες, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνουν τις εκστρατείες τους ακολουθώντας διαφορετική πολιτική σε όλα τα επίπεδα - Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές και την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ στο Newsbomb.gr

«Φωτιά» έχει πάρει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ για την τελική ευθεία των Προεδρικών Εκλογών. Ένα 48ωρο πριν το τέλος, η εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, με τον ίδιο να έχει προγραμματίσει την παρουσία του σε πέντε διαφορετικές πολιτείες μέσα στην ίδια ημέρα.

Ο Τραμπ θα κάνει ομιλίες σε πολιτείες – κλειδιά και είναι έτοιμος να διανύσει 3.500 χιλιόμετρα μέσα σε μια ημέρα, αφού θα επισκεφθεί Μίσιγκαν, Αϊόβα, Βόρεια Κρολίνα, Τζότζια και Φλόριντα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 74χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει άλλες πέντε ομιλίες σε τέσσερις πολιτείες και τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια των ομιλιών που έκανε το προηγούμενο 24ωρο, οι υποστηρικτές του φώναζαν «τέσσερα ακόμα χρόνια, τέσσερα ακόμα χρόνια». Ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στην Πενσιλβάνια, μια βιομηχανική πολιτεία που ενίοτε μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Σε αυτή την πολιτεία, ο Τραμπ είχε κερδίσει με μικρή διαφορά τη Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν προχωρά με μια πιο μετριοπαθή εκστρατεία, ρίχνοντας βάρος στο γεγονός ότι τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει την αμέριστη στήριξη του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τον συνοδεύει στις περισσότερες από τις δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες του.

Το ίδιο έγινε και στην τελευταία παρουσία του Μπάιντεν στο κοινό, σε συγκέντρωση «drive – in» στο Μίσιγκαν. «Την Τρίτη παίζονται τα πάντα», είπε προς τον κόσμο ο Ομπάμα, που φορούσε μάσκα με την προτροπή «ψηφίστε» ενώ έκανε κριτική στον Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Την ίδια ώρα ο Τραμπ, σχολίασε πως μια κυβέρνηση Μπάιντεν «θα σας μετέτρεπε σε φυλακισμένους μέσα στην ίδια σας τη χώρα».

Η πλευρά Μπάιντεν δίνει μεγάλη σημασία, όπως φαίνεται κι από τα λεγόμενα του ίδιου, στη συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Είναι καιρός να φτιάχνει βαλίτσες», είπε ο Μπάιντεν για τον Τραμπ, υπονοώντας πως θα ηττηθεί στις εκλογές και θα πρέπει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ζητώντας τη συμμετοχή στις εκλογές καθώς όπως έδειξαν οι αναλύσεις στις προηγούμενες εκλογές το 2016 η μικρή συμμετοχή, ειδικότερα των αφροαμερικανών, είχε δώσει στον Τραμπ τη νίκη με λιγότερες από 11.000 ψήφους διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τη βραδιά των εκλογών ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα μιλήσει στο έθνος άσχετα από το αποτέλεσμα κάτι που δεν είχε συμβεί με τη Χίλαρι Κλίντον πριν από τέσσερα χρόνια, μετά την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τέλος, σύμφωνα με τα αμερικανικά media, ως τώρα έχουν ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές περισσότεροι από 90 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ και ξεπερνά ήδη κατά 65% τη συνολική συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τραμπ vs Μπάιντεν - Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;