ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ επιτίθεται στον «κοιμισμένο» Μπάιντεν για το Ανώτατο Δικαστήριο

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ επιτίθεται στον «κοιμισμένο» Μπάιντεν για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως τα νούμερα των Ρεπουμπλικάνων είναι εξαιρετικά ενώ αυτά των Δημοκρατικών πέφτουν, την ώρα που έκανε νέα επίθεση στον Τζο Μπάιντεν για το θέμα του ανώτατου δικαστηρίου.

Η μάχη των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ κορυφώνεται, καθώς απομένουν 48 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μάθει όλος ο πλανήτης ποιος εκ των Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα είναι ο νέος «πλανητάρχης».

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε για ακόμα μια φορά τον φάκελο του Ανώτατου Δικαστηρίου, κάνοντας ευθεία επίθεση στον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως ενώ ο κόσμος συνεχίζει να ψηφίζει και η διαδικασία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρεί κρυφή ατζέντα σχετικά με το θέμα.

Θυμίζουμε πως στο συγκεκριμένο θέμα κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τον Μπάιντεν να προχωρά σε σύσταση μιας «ειδικής επιτροπής», που θα αναλάβει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει ένα «πακέτο μεταρρυθμίσεων» σχετικά με τη λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στόχος είναι να μπορέσει ο Μπάιντεν να αυξήσει τα μόνιμα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, έτσι ώστε να αντισταθμίσει την πλειοψηφία που έχουν τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι, έξι εναντίον τριών που προέρχονται από την πλευρά των Δημοκρατικών, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές έτσι ώστε να έχει επιρροή σε αυτό το σημαντικό όργανο.

«Οι άνθρωποι ψηφίζουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο Τζο Μπάιντεν ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει τον κατάλογο των ριζοσπαστικών αριστερών δικαστών που θα ήθελε να βάλει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Θα κάνει τελικά την αύξηση μελών του Δικαστηρίου; Νομίζει ότι μπορεί να μπλοφάρει με αυτά τα δυο σημαντικά ερωτήματα. Μόνο να καταψηφιστεί μπορεί από αυτό», ήταν το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Πέρα από την αναφορά στο θέμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, όμως, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα πιθανά αποτελέσματα των εκλογών, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά νούμερα της δικής του εκστρατείας, σε αντίθεση με αυτά του… κοιμισμένου, όπως τον χαρακτήρισε, Τζο Μπάιντεν.

«Τα νούμερά μας δείχνουν πολύ καλά, παντού. Ο… κοιμισμένος Τζο έχει αρχίσει να υποχωρεί σε συγκεκριμένες πολιτείες. Η ριζοσπαστική αριστερά πέφτει», ήταν το δεύτερο μήνυμα του Τραμπ στο Twitter.

«Το Μίσιγκαν αιμορραγούσε»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα δώσει το «παρών» σε πέντε διαφορετικές ομιλίες και θα διανύσει πάνω από 3500 χιλιόμετρα σε ένα 24ωρο, στη συνέχεια των μηνυμάτων του αναφέρθηκε στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

«Όταν έγινα ο αγαπημένος σας πρόεδρος, η μεγάλη πολιτεία του Μίσιγκαν αιμορραγούσε, έχανε εταιρίες αυτοκινήτων και θέσεις εργασίας. Η παραγωγή σταμάτησε, έφυγε για το Μεξικό. Σταμάτησα αυτές τις κινήσεις και τώρα πολλά εργοστάσια έχουν ανοίξει. Το μέρος ήταν ένα χάος, θα είχαν χαθεί πολλές θέσεις εργασίας αν δεν είχαμε πάει μαζί σε όλο αυτό. Ξένες χώρες και εταιρείες αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ και το Μίσιγκαν με σεβασμό. Να το θυμάστε αυτό όταν θα πάτε να δώσετε την πολύ σημαντική ψήφο σας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γενικό lockdown: Τότε θα κλείσει όλη η Ελλάδα, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα - Η κρίσιμη ημερομηνία