ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Exit polls: Έτσι ψήφισαν οι πολίτες στην Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Exit polls: Έτσι ψήφισαν οι πολίτες στην Τζόρτζια
AP Photo

Εκλογές ΗΠΑ - 2020Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, περίπου 4 στους 5  λευκούς ψηφοφόρους χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση στήριξαν τον πρόεδρο Τραμπ στην πολιτεία της Τζόρτζια. 

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από τους μισούς λευκούς ψηφοφόρους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση στήριξαν επίσης τον Τραμπ για την προεδρία.

Να σημειώσουμε ότι το ποσοστό των αποφοίτων του White College στην Τζόρτζια που στήριξε Τραμπ το 2016, ήταν στο 28% σε σύγκριση με το 69% που στήριξαν Τραμπ για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ηγείται και μιας άλλης σημαντικής ομάδας στη Τζόρτζια φέτος, με περισσότερους από τους μισούς ηλικιωμένους να υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Τραμπ, σε ποσοστό 67%, σε σύγκριση με το 31% στις εκλογές του 2016.

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών στην πολιτεία, με περίπου 3 στους 5 από αυτούς να υποστηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο.

Οι ψηφοφόροι στη Τζόρτζια χωρίζονται σε εκείνους που επιθυμούν έναν υποψήφιο με ισχυρό ηγετικό προφίλ και στην περίπτωση αυτή στηρίζουν Τραμπ.

Αυτοί που επιθυμούν την εκλογή ενός υποψηφίου με ενωτικό μήνυμα για τη χώρα, στήριξαν Μπάιντεν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία