ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Αποτελέσματα: Κατοχυρώθηκε στον Τραμπ η κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Αποτελέσματα: Κατοχυρώθηκε στον Τραμπ η κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα

Εκλογές ΗΠΑ - 2020Yπέρ του Ντόναλντ Τραμπ κατοχυρώθηκε η Φλόριντα

Νίκη στη Φλόριντα για τον Ντόναλντ Τραμπ αφού ο Αμερικανός πρόεδρος εξασφαλίζει τους 29 εκλέκτορες της πολιτείας.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 51,3% έναντι 47,8% για τον Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία της Φλόριντα.

Επίσης ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κερδίσει τις πολιτείες της Αϊόβας (6 εκλέκτορες), μετέδωσε το Fox News, ενώ εμφανίζεται να εξασφαλίζει και την πολιτεία Μοντάνα (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), ο Τραμπ καταγράφει προβάδισμα με 56,6% έναντι 42,1% του Μπάιντεν με καταμετρημένο το 54% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων.

Στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας καταγράφει προβάδισμα με 51,4% έναντι 46,9% του Δημοκρατικού αντιπάλου του, με καταμετρημένο το 65% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων.

Στο Μίσινγκαν (16 εκλέκτορες) με βάση το 51% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων, ο Αμερικανός πρόεδρος προηγείται με 54,3% έναντι 43,9% του Μπάιντεν.

Ο Tραμπ εμφανίζεται να ενισχύει τη στήριξή του μεταξύ των Λατινοαμερικάνων

Η στήριξη προς τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο φαίνεται να ενισχύεται μεταξύ των Λατινοαμερικάνων σε σημαντικές πολιτείες, όπως η Φλόριντα και το Τέξας.

Στη Φλόριντα, σύμφωνα με τα exit polls, ο Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μοιράζονται την ψήφο των Λατινοαμερικάνων. Το 2016 μόνο 4 στους 10 Λατινοαμερικάνους είχαν ψηφίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ο οποίος τώρα εμφανίζεται να έχει τη στήριξη τριών στους δέκα μη λευκών ψηφοφόρων, έναντι δύο στους δέκα πριν τέσσερα χρόνια.

Ο Τραμπ διατήρησε και το προβάδισμά του μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τα exit polls της Edison Research, έξι στους δέκα λευκούς ψηφοφόρους προτίμησαν τον Ρεπουμπλικάνο, ποσοστό που παραμένει ίδιο σε σχέση με το 2016.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ σημείωσε κέρδη μεταξύ των Κουβανών στην πολυπληθή νότια Φλόριντα, υπογραμμίζοντας τη σκληρή στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Στο Τέξας τέσσερις στους 10 ισπανόφωνους ψήφισαν τον Τραμπ, άνοδος σε σχέση με τους τρεις στους δέκα το 2016, βάσει των exit polls στην πολιτεία αυτή.

Σε εθνικό επίπεδο, αν και ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ μεταξύ των μη λευκών ψηφοφόρων, ο Ρεπουμπλικάνος κέρδισε φέτος μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων της ομάδας αυτής των ψηφοφόρων σε σχέση με το 2016.

Η εθνική δημοσκόπηση της Edison έδειξε ότι περίπου το 11% των Αφροαμερικών, το 31% των ισπανόφωνων και το 30% των Ασιατών ψήφισαν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, άνοδος τριών ποσοστιαίων μονάδων και στις τρεις δημογραφικές ομάδες έναντι του 2016.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία