ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ LIVE: Πήρε το Μίτσιγκαν ο Μπάιντεν - Το μήνυμα για τη διαφαινόμενη νίκη

Εκλογές ΗΠΑ LIVE: Πήρε το Μίτσιγκαν ο Μπάιντεν - Το μήνυμα για τη διαφαινόμενη νίκη
Αγγίζει τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ: Αισιόδοξος πως θα είναι ο τελικός νικητής των αμερικανικών εκλογών εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν. «Θα είναι μια νίκη του αμερικανικού λαού», υποστήριξε μεταξύ άλλων. Κομβική για τους Δημοκρατικούς η επικράτηση στο Μίτσιγκαν.

Ακόμα πιο κοντά στην επικράτησή του στις αμερικανικές εκλογές είναι ο Τζο Μπάιντεν, που φαίνεται να κερδίζει το Μίτσιγκαν. Ο εκλογικός χάρτης δίνει νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών με ποσοστό 49,8% ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί με ποσοστό 48,6%. Το Μίτσιγκαν, μαζί με την Πενσιλβάνια, είναι οι δυο πολιτείες – κλειδιά και αυτές που έχουν φέρει την έντονη αντίδραση της πλευράς των Ρεπουμπλικάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα η εκλογική ομάδα του απερχόμενου προέδρου είχε ζητήσει να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο Μίτσιγκαν, ενώ είχε υποβάλει μήνυση και προϊδέασε για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για την καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχει ισχυρό προβάδισμα ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες, από τους 270 που απαιτούνται, με τους Ρεπουμπλικάνους να είναι στους 213.

Μπάιντεν: Όταν τελειώσει η καταμέτρηση, θα είμαστε νικητές

Σίγουρος πως θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου εμφανίστηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Τζο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών που φαίνεται να έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα έναντι του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τοποθετήθηκε για το μέχρι τώρα εκλογικό αποτέλεσμα.

«Όταν τελειώσει το μέτρημα, θα είμαστε νικητές», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Τζο Μπάιντεν.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίστηκε στο «Chase Center» του Ουΐλμινγκτον στο Ντέλαγουερ, μαζί με την Καμάλα Χάρις. «Φίλοι μου Αμερικανοί, χθες για ακόμα μια φορά αποδείξατε πως η Δημοκρατία χτυπά στην καρδιά αυτού του έθνους», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε σίγουρος πως θα εξασφαλίσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ. «Δεν είμαι εδώ για να ξεκαθαρίσω ότι κερδίσαμε, είμαι εδώ για να σας πω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα είμαστε οι νικητές», είπε με νόημα ο Δημοκρατικός υποψήφιος.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις πιθανότητες που έχει να νικήσει τις εκλογές, λέγοντας πως «έχουμε αυτοπεποίθηση πως θα βγούμε νικητές». Μάλιστα είπε με ιδιαίτερη έμφαση πως παρά την αμφιλεγόμενη φύση του αγώνα για την είσοδο στον Λευκό Οίκο, η προεδρία θα αποτελέσει ένα «καθήκον φροντίδας για όλους τους Αμερικανούς».

«Θα δουλέψω πολύ σκληρά και για αυτούς που δεν με ψήφισαν, όπως θα κάνω και για αυτούς που με ψήφισαν», υπογράμμισε ο Μπάιντεν και τόνισε για ακόμα μια φορά πως «κάθε ψήφος θα πρέπει να μετρήσει».

«Εμείς, οι άνθρωποι, δεν θα σιωπήσουμε», είπε και χαρακτήρισε την πιθανή του νίκη ως «μια νίκη του Αμερικανικού λαού». Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη φράση ο Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την ομιλία του και μαζί με την Καμάλα Χάρις αποχώρησαν χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Δείτε τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κόλαση» σε όλη την Ελλάδα - Στην... Εντατική Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα