ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές LIVE: Τραμπ ή Μπάιντεν; - Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Αμερικανικές εκλογές LIVE: Τραμπ ή Μπάιντεν; - Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα
Όλα δείχνουν πια Τζο Μπάιντεν
ASSOCIATED PRESS

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αν και οι ψήφοι ακόμα καταμετρώνται, τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι ο δρόμος για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν προς τον Λευκό Οίκο έχει ανοίξει.

Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6%.

Ο πρώτος κερδίζει και την πολιτεία του Μίσιγκαν, αν πάρει και τη Νεβάδα, τότε θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες.

Δείτε παρακάτω LIVE τα αποτελέσματα:

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ήδη εξασφαλίσει τους 264 από του 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για τη νίκη. Η Νεβάδα, άλλωστε, η οποία έχει έξι εκλέκτορες, πήγε στους Δημοκρατικούς στις τρεις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια

Την ίδια ώρα δικηγόροι της εκστρατείας για την επανεκλογή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη στην πολιτεία Τζόρτζια απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν για τις προεδρικές εκλογές.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αναμένει πως θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει ότι είναι ο νικητής.

Στην ομιλία του, ο πρώην αντιπρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως είναι σαφές ότι εξασφαλίζει αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει την προεδρία.

«Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά να αναφέρω πως όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κόλαση» σε όλη την Ελλάδα - Στην... Εντατική Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα