ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά ευρεία μεταρρύθμιση της συμφωνίας Σένγκεν

Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά ευρεία μεταρρύθμιση της συμφωνίας Σένγκεν

Η Γαλλία θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους, διπλασιάζοντας τους αστυνομικούς στα σύνορα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ τάχθηκε υπέρ της επεναξέτασης των κανόνων που ισχύουν για τις μετακινήσεις στη ζώνη Σένγκεν.

Αναφορικά με τη ζώνη Σένγκεν τόνισε ότι θα καταθέσει προτάσεις στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για επανεξέταση των κανόνων που διέπουν.

«Έχουμε εδώ και πολλά χρόνια μια κοινή ζώνη κυκλοφορίας την οποία αποκαλούμε Σένγκεν. Υποστηρίζω – και θα καταθέσω τις πρώτες προτάσεις επί του θέματος στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου - πως πρέπει να μεταρρυθμίσουμε ριζικά τη ζώνη, αναθεωρώντας την οργάνωση της, αυξάνοντας την κοινή μας προστασία με μια πραγματική αστυνομική δύναμη στα εξωτερικά της σύνορα, ενισχύοντας την ενσωμάτωση των κανόνων μας, καθώς και οικοδομώντας μια κοινή λειτουργία των Υπουργών Εσωτερικών και υπεύθυνων για την Ασφάλεια, ώστε η Ευρώπη να λειτουργήσει με πολύ πιο συλλογικό τρόπο στο ζήτημα αυτό», τόνισε σε δηλώσεις του από τα σύνορα Γαλλίας – Ισπανίας, την Πέμπτη, ο κ. Μακρόν

Είπε επίσης ότι υπάρχουν δίκτυα διακινητών που συνδέονται με δίκτυα τρομοκρατών.

Αναφερόμενος στην επίθεση στη Βιέννη -στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, μετά και τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι– είπε ότι αποδεικνύεται πως ο κίνδυνος της τρομοκρατίας μπορεί να προέλθει από παντού.

«Οι επιθέσεις στη Γαλλία και στην Αυστρία πριν από λίγες μέρες στη Βιέννη, μας δείχνουν ότι ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είναι παντού, ότι τα δίκτυα έχουν παγκοσμιοποιηθεί, ότι οι τρομοκράτες οργανώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο αφενός μέσω του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφετέρου στέλνοντας πράκτορες που διασχίζουν τα σύνορά μας. Επιβάλλεται η Ευρώπη να εντείνει την αντίδρασή της. Η Γαλλία το πραγματοποιεί για τα δικά της σύνορα, διπλασιάζοντας τις υπάρχουσες δυνάμεις. Είναι σειρά της Ευρώπης να το πράξει, θα πάρουμε την πρωτοβουλία στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, με στόχο την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης υπό τη γαλλική προεδρία»

είτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλο νομό