ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Πήρα περισσότερες ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές - Έτσι έγινε η νοθεία

Ντόναλντ Τραμπ: Πήρα περισσότερες ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές - Έτσι έγινε η νοθεία
AP

Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες για την απόφαση της Κομητείας Γουέιν, να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα

Αμφισβητεί εκ νέου τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αυτή τη φορά επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, ώστε να αποδείξει την εκτεταμένη όπως υποστήριξε νοθεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε μέσω Twitter ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών, γέρνοντας ως παράδειγμα άρθρο των New York Times το οποίο επισημαίνει ότι έλαβε 10,1 εκατομμύρια ψήφους. Ο αριθμός αυτός μαρτυρά ότι έλαβε περισσότερες ψήφους από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Παρουσιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία ο Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε χαρακτηριστικά, «νίκησα στις εκλογές», «εκτεταμένη νοθεία σε όλη τη χώρα».

Ο ίδιος παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες για την απόφαση της Κομητείας Γουέιν, να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει ο ίδιος στη συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκαν περισσότεροι ψήφοι απ' ότι ο πληθυσμός, ενώ όπως καταγγέλλει, υπήρξε εκφοβισμός των ψηφοφόρων.

Αναφορικά με την δημοσκόπηση του Reuters σύμφωνα με την οποία η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος επηρεάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμερικανική δημοκρατία, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τα περί «χειραγωγημένων εκλογών.

Την ίδια ώρα αμφισβήτησε και τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους ισχυρισμούς του ότι οι ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν επαρκή πρόσβαση στην επιτήρηση της καταμέτρηση των ψήφων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Επιπέδωση και αισιοδοξία ή αύξηση και αγωνία - Ρεκόρ ξανά στους διασωληνωμένους;