ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δάκρυσε όλος ο πλανήτης – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δάκρυσε όλος ο πλανήτης – Πότε θα γίνει η κηδεία του
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πένθος σε όλο τον πλανήτη από τον θάνατο του «Θεού του ποδοσφαίρου». Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος θα δώσει το «παρών» στο τελευταίο αντίο στον «Ντιεγκίτο». Πότε θα γίνει η τελετή.

Κι όμως, πεθαίνουν κι οι Θεοί. Με τη φράση αυτή θα μπορούσε μόνο να αποδεχθεί κανείς ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Το απόγευμα της Τετάρτης (25.11) «πάγωσε» ο πλανήτης όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του από την εφημερίδα «Clarin» της Αργεντινής και στα πρώτα λεπτά όλοι περίμεναν να διαψευστεί το δημοσίευμα. Κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε ποτέ…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς και αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο. Όλος ο πλανήτης, ο αθλητικός κόσμος και όχι μόνο, έστειλε συγκλονιστικά μηνύματα για τον μύθο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τον άνθρωπο που πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα, ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό κι αποτέλεσε σύμβολο, ίνδαλμα και πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ξέσπασε θρήνος σε όλη την Αργεντινή, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες ενημέρωσε πως στη χώρα θα κηρυχτεί τριήμερο εθνικό πένθος. Ανάλογες σκηνές και στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός για όσα έκανε με την ομάδα της πόλης από το 1984 ως το 1991. Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγράψουν όλα όσα ακολούθησαν της τραγικής είδησης.

Ομάδες, αθλητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες και απλοί άνθρωποι εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Την ίδια ώρα στην Αργεντινή, ο κόσμος έκλαιγε στους δρόμους αφού για εκείνους χάθηκε ένα από τα εθνικά σύμβολα της χώρας.

Δίχως ίχνος υπερβολής, ένα από τα πράγματα που έκαναν υπερήφανους τους Αργεντινούς ήταν η ύπαρξη του Ντιέγκο Μαραντόνα. Του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην ιστορία κατά τη γνώμη τους, αλλά και κατά τη γνώμη των περισσότερων ανθρώπων πάνω στον πλανήτη.

Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος στο τελευταίο αντίο

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το τι θα συμβεί όταν θα φτάσει η στιγμή για το τελευταίο αντίο προς τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ήδη στην Αργεντινή προετοιμάζονται για κοσμοσυρροή με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου που θα θελήσει να δώσει το «παρών» στην τελετή στο Casa Rosada. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σήμερα (26.11) με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Μαραντόνα είχε δώσει εντολή να γίνει καύση της σορού του μετά τον θάνατό του.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές στην περιοχή όπου θα γίνει η τελετή για το ύστατο χαίρε στον Ντιέγκο Μαραντόνα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους. Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το σπίτι του Μαραντόνα υπήρξαν σκηνές σπαραγμού από εκατοντάδες κόσμου.

Θεωρείται δεδομένο πως και την ημέρα της τελετής θα επικρατήσει πανδαιμόνιο, με τους Αργεντινούς να θέλουν να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο – σύμβολο ολόκληρων γενιών για τη χώρα. Τον άνθρωπο που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα φτάσει η στιγμή να «φύγει», γιατί ήταν… Θεός. Τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι τελευταίες στιγμές του – Πέθανε μόνος, χωρίς την οκογένειά του

Ο 60χρονος «Θεός» του ποδοσφαίρου είχε προβλήματα υγείας, όμως, κανείς δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια θλιβερή είδηση. Όπως έγινε γνωστό, ο Μαραντόνα υπέστη ανακοπή καρδιάς και έχασε τη μάχη για τη ζωή πολύ γρήγορα, χωρίς να προλάβουν να παρέμβουν γιατροί και νοσηλευτές για να τον σώσουν.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Clarin, που μετέδωσε πρώτο το τραγικό νέο του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, σε αποκλειστικό της δημοσίευμα αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές του μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει, ο Μαραντόνα ήταν μόνος και δεν είχε μπορέσει να δει τα παιδιά του ούτε στα γενέθλιά του στο τέλος του Οκτωβρίου, ενώ του έλειπε πολύ η μητέρα του κι αυτό τον είχε ρίξει πολύ ψυχολογικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μαραντόνα ξύπνησε στις 10:00 (ώρα Αργεντινής) και δεν αισθανόταν καλά. Οι άνθρωποι που είχαν επιφορτιστεί με το να τον προσέχουν στη διάρκεια της αποθεραπείας του από την επέμβαση στο κεφάλι, οι Μαξιμιλιάνο Πομάργο και Τζόνι Εσπόσιτο, ήταν ανήσυχοι. Αμέσως επικοινώνησαν με τον γιατρό Λεπόλντο Λούκε και τον δικηγόρο και φίλο του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα όπως επίσης και με τις κόρες του που ζουν στην Αργεντινή, Ντάλμα, Τζιανίνα και Τζάνα.

Προς το μεσημέρι στη γειτονιά Σαν Αντρές εμφανίστηκαν περίπου έξι ασθενοφόρα, με τους διασώστες να προσπαθούν για το… θαύμα. Να σώσουν τη ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Δεν μπόρεσαν, όμως, να κάνουν τίποτα και ο 60χρονος μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή.

Η Clarin αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα ο Μαραντόνα ήταν εμφανώς καταπονημένος, σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ο γιατρός του, ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ εξέταζαν ένα πλάνο επιστροφής στην Κούβα. Εκεί είχε νοσηλευτεί ο Ντιέγκο Μαραντόνα σαν φιλοξενούμενος του Φιντέλ Κάστρο για να κάνει αποτοξίνωση πριν από περίπου 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε με δυο μεγάλα «παράπονα» από αυτόν τον κόσμο. Το πρώτο ήταν πως δεν μπορούσε στα γενέθλιά του στις 30 Οκτωβρίου να δει τα παιδιά του, λόγω κορονοϊού, όπως και το εγγόνι του, Μπέντζαμιν Αγκουέρο Μαραντόνα, το γιο που έχει αποκτήσει η κόρη του με τον Κουν Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι.

Το δεύτερο ήταν πως όσο η μητέρα του ήταν εν ζωή, δεν είχε περάσει το χρόνο που θα ήθελε μαζί της. Στην τελευταία του συνέντευξη στην Clarin, με αφορμή τα γενέθλιά του είχε δηλώσει πως «μετανιώνω που δεν είχα κοντά μου τους γονείς μου. Πάντα έκανα αυτή την ευχή, να είχα μια ακόμα ημέρα με την Τότα (σ.σ. η μητέρα του). Αλλά ξέρω πως από τον παράδεισο θα είναι υπερήφανη για εμένα και πως ήταν χαρούμενη».

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο Θεός της μπάλας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Θρήνος στην Αργεντινή – Κλαίει στους δρόμους ο κόσμος (vids+pics)