ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Εκεί θα είναι η τελευταία του κατοικία - Τρεις ώρες για να προσκυνήσουν τη σορό

Ντιέγκο Μαραντόνα: Εκεί θα είναι η τελευταία του κατοικία - Τρεις ώρες για να προσκυνήσουν τη σορό
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Απίστευτες εικόνες στο Μπουένος Άιρες όπου η κυβέρνηση της Αργεντινής άνοιξε το Προεδρικό Μέγαρο για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θεού του ποδοσφαίρου. Στις τρεις ώρες φτάνει η αναμονή για να προσκυνήσει κανείς τον «Ντιεγκίτο». Δείτε LIVE εικόνα από το τελευταίο αντίο…

Ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην επηρεάστηκε από τα θλιβερά νέα, πόσω μάλλον στην Αργεντινή – αλλά και τη Νάπολη όπου λατρεύτηκε σαν Θεός – όπου κηρύχτηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

Οι τιμές που αποδίδονται στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα από τους πάντες, δεν έχουν προηγούμενο. Η κυβέρνηση άνοιξε το Προεδρικό Μέγαρο για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του και από το πρωί της Πέμπτης (26.11) επικρατούν απίστευτες σκηνές έξω από την Casa Rosada στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Αργεντινή, για να καταφέρει κανείς να φτάσει κοντά στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα και να αφήσει ένα από τα χιλιάδες λουλούδια ή αναμνηστικά που έχουν συγκεντρωθεί εκεί από τον κόσμο, χρειαζόταν να περάσουν τρεις ώρες αναμονής!

Σε άλλες περιπτώσεις θα λέγαμε πως είναι κάτι το απίστευτο, αλλά όταν μιλάμε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει εντύπωση.

Σπαρακτικές σκηνές κατά τη μεταφορά της σορού του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Casa RosadaAP Images

Ειδικά για τη λατρεία που του είχαν και θα του έχουν για πάντα οι συμπατριώτες του, αφού πέρα από έναν ποδοσφαιριστή που θεωρήθηκε δικαίως ένας από τους καλύτερους όλων εποχών, ο «Ντιεγκίτο» ήταν και ένα εθνικό σύμβολο για την Αργεντινή.

Η φωτογραφία τα λέει όλα για τα συναισθήματα στην Αργεντινή...AP Images

Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του το συναίσθημα που επικρατεί είναι η θλίψη. Συλλογικές ή οποιεσδήποτε άλλες διαφορές πήγαν… περίπατο και όλοι είναι στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν τον δικό τους Θεό.

Οπαδοί της Ρίβερ και της Μπόκα κλαίνε αγκαλιασμένοι για τον θανατο του Θεού...AP Images

Δείτε LIVE εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα

Εκεί θα είναι η τελευταία κατοικία του Ντιέγκο Μαραντόνα

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τελετή στην Casa Rosada είχε προγραμματιστεί να φτάσει μέχρι τις 16:00 (τοπική ώρα), λόγω του πλήθους όμως δεν αποκλείεται να παραταθεί η διάρκειά της. Όταν τελειώσει το λαϊκό προσκύνημα και η τελετή, η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα θα μεταφερθεί στην τελευταία κατοικία του… Θεού.

Αυτή θα είναι στο Jardin Bella Vista. Έτσι ονομάζεται το ιδιωτικό κοιμητήριο που διάλεξε η οικογένειά του για να αναπαυθεί αιώνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το Jardin Bella Vista, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80 και βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή στην ομώνυμη περιοχή του προαστίου Σαν Μιγκέλ, περίπου 35 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες. Εκεί, άλλωστε, έχουν ταφεί και οι γονείς του Ντιέγκο Μαραντόνα, η δόνια Τότα και ο δον Ντιέγκο Μαραντόνα που «έφυγαν» το 2011 και το 2015 αντίστοιχα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ιδιωτικό νεκροταφείο

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός του Μαραντόνα θα μεταφερθεί εκεί όταν τελειώσει η τελετή στην Casa Rosada. Όπως αναφέραμε, το λαϊκό προσκύνημα ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει ως τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές έχουν εκπονήσει το σχέδιο για το πως θα γίνει η μεταφορά της σορού του Ντιέγκο Μαραντόνα καθώς θεωρούν δεδομένο πως θα σχηματιστεί πομπή χιλιάδων ανθρώπων για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πομπή, που θα οδηγήσει τον Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικίαDiario Ole

Ήδη στο κοιμητήριο λαμβάνονται μέτρα προστασίας αφού όσοι και να ακολουθήσουν την πομπή, στο Jardin Bella Vista θα επιτραπεί η είσοδος μόνο στα πολύ κοντά πρόσωπα της οικογένειάς του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Ελλάδα ξεπέρασε το μέσο όρο της Ε.Ε. σε νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών