ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τρέμουν την έξαρση του κορονοϊού μετά το λαϊκό προσκύνημα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τρέμουν την έξαρση του κορονοϊού μετά το λαϊκό προσκύνημα
Τρομάζει τους λοιμωξιολόγους της Αργεντινής ο συνωστισμός στην κηδεία του Μαραντόνα
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στην Αργεντινή φοβούνται πως η συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για το τελευταίο αντίο στον «Θεό» του ποδοσφαίρου, θα φέρει νέα έξαρση του κορονοϊού.

Το 2020 δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Η πανδημία του κορονοϊού άφησε το στίγμα της σε όλο τον πλανήτη, στερώντας πρώτα από όλα τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους αλλά και την καθημερινότητα όλων μας όπως την ξέραμε. Πλησιάζοντας στο τέλος τη αυτή τη χρονιά, επιφύλασσε και το χειρότερο για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Για την Αργεντινή, η απώλεια του «Θεού» ήταν μια εθνική τραγωδία, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας αλλά και οι πολίτες της. Κι αυτό που έγινε στο Μπουένος Άιρες την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είχε προηγούμενο. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής για το τελευταίο αντίο στον «Pelusa», με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό να πηγαίνουν… περίπατο.

Μια ημέρα μετά, εκφράστηκαν οι πρώτες ανησυχίες για τις συγκεντρώσεις ανθρώπων στη διάρκεια της κηδείας του Μαραντόνα. Το να πει κανείς, πριν από την τελετή, στους Αργεντινούς να μην πάνε να αποχαιρετήσουν τον «Θεό», θα ήταν σκέτη… τρέλα από μέρους του. Ποιος θα το δεχόταν; Κανένας… Παρόλα αυτά, ήδη άρχισαν να εκφράζονται οι πρώτες ανησυχίες για πιθανή έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αργεντινή λόγω του συνωστισμού στο τελευταίο αντίο του «Ντιεγκίτο».

Εικόνες όπως αυτή, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες στην ΑργεντινήAP Images

Η Αργεντινή, μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίαζε σοβαρή πτώση στα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς για οκτώ μήνες τα μέτρα τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από όλους κι αποδείχθηκαν αποτελεσματικά. Όταν, όμως, μιλάμε για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του, τότε κανείς δεν μπορούσε να έχει στο μυαλό του τα μέτρα.

«Είναι γεγονός ότι αυτό ξεπερνά οτιδήποτε μπορεί να μας απασχολεί. Η απόδειξη είναι πως έγινε πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλου του κόσμου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος όταν πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνεται σε ελάχιστα τετραγωνικά εν μέσω πανδημίας. Το ρίσκο μεγαλώνει αυτόματα», ανέφερε στην εφημερίδα Ole ο λοιμωξιολόγος Χαβιέρ Φαρίνα. Την ίδια στιγμή, όπως υποστηρίζουν τα media της χώρας, τα νοσοκομεία του Μπουένος Άιρες και των γειτονικών περιοχών προετοιμάζονται για μια πιθανή έξαρση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με επικεφαλής νοσοκομείων στην Αργεντινή, δεν οργανώθηκε καλά το τελευταίο αντίο στον ΜαραντόναAP Images

«Λέμε στον κόσμο να μην κάνει ρεβεγιόν στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, να μην κάνει πάρτι, να συναντιούνται με αποστάσεις και σε ανοικτό χώρο και μετά βλέπουμε αυτές τις σκηνές. Αυτό δεν είναι συμβατό. Λυπάμαι για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Όμως, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις πολιτών, ίσως το λαϊκό προσκύνημα θα έπρεπε να οργανωθεί σε άλλο χώρο με πολύ μικρότερο ρίσκο», ήταν τα λόγια του Αρνάλντο Κασιρό, επικεφαλής του τμήματος λοιμωξιολογίας στο Νοσοκομείο Alvarez στην Αργεντινή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο Ψυχικό: «La Casa De Papel» σε θησαυροφυλάκιο μεγάλης τράπεζας