ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στην τελευταία του κατοικία ο «Θεός» της μπάλας – «Λύγισε» όλος ο πλανήτης

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στην τελευταία του κατοικία ο «Θεός» της μπάλας – «Λύγισε» όλος ο πλανήτης
Twitter

Ντιέγκο Μαραντόνα: Λαοθάλασσα στο Μπουένος Άιρες για το τελευταίο αντίο στον «Ντιεγκίτο». Επεισόδια στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής από το συγκεντρωμένο πλήθος. Ρίγη συγκίνησης για το εθνικό σύμβολο της χώρας.

Το τελευταίο αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα είπαν χιλιάδες Αργεντινοί, που από τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να βρεθούν στην Casa Rosada και στο λαϊκό προσκύνημα στο οποίο είχε τεθεί η σορός του. Υπολογίζεται πως η ουρά που σχηματίστηκε για να προσκυνήσουν στον «Θεό», καταλάμβανε 20 οικοδομικά τετράγωνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να ξεπεράσει τις τρεις ώρες.

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές με ανθρώπους να κλαίνε σαν να έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο. Την ίδια ώρα, όμως, υπήρξαν και «παρατράγουδα» αφού ο κόσμος ήταν υπερβολικά πολύς, υπήρξε ένταση και νεύρα λόγω της μεγάλης αναμονής και έτσι ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία. Μάλιστα, παρότι αρχικά υπήρξε σκέψη να παραταθεί το λαϊκό προσκύνημα, εν τέλει η οικογένεια του Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησε να σταματήσουν τα πάντα και να προχωρήσει η διαδικασία για την κηδεία.

Εν τέλει, αφού πέρασαν περίπου δυο ώρες μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και να μπορέσει η πομπή με το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα να ξεκινήσει από το Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής με προορισμό το κοιμητήριο Jardin Bella Vista, έφτασε η στιγμή που κανείς στην Αργεντινή – αλλά και κανείς αληθινός φίλος του ποδοσφαίρου – δεν ήθελε να ζήσει. Η στιγμή για να οδηγηθεί ο «Θεός» της μπάλας στην τελευταία του κατοικία.

Μια απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων χρειάστηκε πάνω από μιάμιση ώρα για να τη διανύσει η πομπή. Αυτό γιατί σε κάθε σημείο της πόλης, σε κάθε σημείο από όπου πέρασε η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα, υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος. Με λουλούδια, συνθήματα, πανό, φανέλες, φωνές, όλοι ήθελαν να αποχαιρετήσουν το εθνικό σύμβολο της Αργεντινής. Την πομπή ακολουθούσαν εκατοντάδες οχήματα. Μηχανές, αυτοκίνητα αλλά και πεζοί έτρεχαν πίσω από το όχημα με τη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Λίγο μετά τις 19:30 τοπική ώρα, η τεράστια πομπή κατέληξε στο κοιμητήριο. Στους γύρω δρόμους υπήρξε νέος κύκλος έντασης με την αστυνομία αφού το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ήταν κι εκεί μεγάλο σε όγκο. Είναι ενδεικτικό πως στον αυτοκινητόδρομο που χρησιμοποιήθηκε, άνθρωποι σταματούσαν μέσα στη μέση τα οχήματά τους, έβγαιναν από αυτά και χειροκροτούσαν για τον τεράστιο Ντιέγκο Μαραντόνα. Εν τέλει, όταν το όχημα με τη σορό του Θεού μπήκε στον χώρο του κοιμητηρίου Jardin Bella Vista, πλέον οι πάντες αποδέχθηκαν αυτό που ακόμα είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς.

Η πομπή που συνόδευσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικίαAP Images

Ο «Θεός», Ντιέγκο Μαραντόνα, παρουσία της οικογένειάς του κι ελάχιστων κοντινών του ανθρώπων, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Η τεράστια ιστορία που έγραψε, έλαβε τον επίλογό της την 26η Νοεμβρίου στο κοιμητήριο όπου βρίσκονται και οι σοροί της μητέρας και του πατέρα του.

Γιατί ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ήταν ο «πιο ανθρώπινος από τους Θεούς», όπως εύστοχα είχε γράψει ο Ουρουγουανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο. Και στο τέλος, παρότι ήταν για όλους ο κορυφαίος όλων των εποχών, διάλεξε να γυρίσει εκεί όπου ξεκίνησε. Στη γη του Μπουένος Άιρες και στην οικογένειά του που λάτρευε…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οργή για τις σέλφι με τον νεκρό Ντιέγκο Μαραντόνα - «Θα τους βάλω φυλακή» λέει ο δικηγόρος του