ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία Μαραντόνα LIVE: Επεισόδια και χάος στην Αργεντινή – Σταμάτησε το λαϊκό προσκύνημα

Κηδεία Μαραντόνα LIVE: Επεισόδια και χάος στην Αργεντινή – Σταμάτησε το λαϊκό προσκύνημα
Twitter

Κηδεία Μαραντόνα: Άγριες συγκρούσεις του κόσμου με την αστυνομία στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. «Αύρες» και πλαστικές σφαίρες για να σταματήσουν τις χιλιάδες ανθρώπων που έσπασαν τον κλοιό κι έφτασαν μια ανάσα από το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Σταμάτησε το λαϊκό προσκύνημα, φυλάσσεται η σορός του «Θεού» του ποδοσφαίρου.

Εικόνες χάους στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες γύρω από την Casa Rosada, το Προεδρικό Μέγαρο της χώρας όπου η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης καθώς ο όγκος του πλήθους ήταν τέτοιος που η αστυνομία δεν μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αργεντινής αναφέρουν πως η οργάνωση στην κηδεία του Μαραντόνα ήταν τραγική, με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί ο κόσμος από την πολύωρη αναμονή και να ξεσπάσουν επεισόδια. Αρκετοί εισέβαλαν στον χώρο όπου ήταν η σορός του «Ντιεγκίτο», η αστυνομία απάντησε με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και «Αύρες» στους δρόμους για να μπορέσει να περιορίσει τον κόσμο.

Μάλιστα λίγο πριν από τις 16:00 (ώρα Αργεντινής), το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί από τις 6:00 τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου φυλάσσεται από οπλισμένους άνδρες της αστυνομίας!

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Κίρσνερ, παρέμεινε… εγκλωβισμένη στο Προεδρικό Μέγαρο αφού έφτασε περίπου μισή ώρα πριν ξεσπάσουν οι ταραχές και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να αποχωρήσει.

Το μέρος όπου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει μείνει πλέον μόνο με τα «αφιερώματα» που άφησαν οι πιστοί του.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει πως θα συνεχιστεί η κηδεία του Μαραντόνα καθώς επικρατεί γενικά αναβρασμός. Την ίδια ώρα, οι αρχές φοβούνται περαιτέρω επεισόδια στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, αφού ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί και περίμενε για ώρες, δεν μπόρεσε να πει το τελευταίο αντίο στον «Θεό» και υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός. Προφανώς και αυτή στη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει σε κανονική «ροή» η προσέλευση του κόσμου και να δοθεί η παράταση των τριών ωρών που είχε ανακοινωθεί για το λαϊκό προσκύνημα νωρίτερα, όταν τα πράγματα ήταν ακόμα ήρεμα παρά την πολύωρη αναμονή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι πληροφορίες από τις αρχές της Αργεντινής ανέφεραν για κόσμο που εκτεινόταν σε 20 οικοδομικά τετράγωνα, περιμένοντας ακόμα και τρεις ώρες για να προσκυνήσει τη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Δείτε LIVE την κηδεία του Ντιέγκο Μαραντόνα

Οδηγείται στην τελευταία του κατοικία

Λίγη ώρα μετά τις 16:45 (ώρα Αργεντινής), εμφανίστηκε στον χώρο μια νεκροφόρα, με το πλήθος να ξεσπά σε λυγμούς στη θέα της και να φωνάζει το όνομα του Μαραντόνα. Προφανώς το λαϊκό προσκύνημα έχει σταματήσει πλήρως και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κηδεία του Θεού κι η μεταφορά της σορού του στο Jardin Bella Vista όπου θα είναι η τελευταία του κατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως τελευταία επιθυμία του Μαραντόνα ήταν να ταριχευτεί, όπως είχε κάνει το – εμβληματικό για την Αργεντινή – ζεύγος Περόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σκότωσε πάνω από 2.000 Έλληνες – «Μαύρος» Νοέμβριος με το 68% των θανάτων σε 26 ημέρες