ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αυτό σκότωσε τον «Θεό» - Ζήτησε να μην πάει φυλακή ο γιατρός του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αυτό σκότωσε τον «Θεό» - Ζήτησε να μην πάει φυλακή ο γιατρός του
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Διέρρευσαν πληροφορίες από την νεκροψία που έγινε στον «Θεό» του ποδοσφαίρου. Εισαγγελική έρευνα στο σπίτι και το γραφείο της ψυχιάτρου του. Ζήτησε απαλλαγή από πιθανή φυλάκιση ο γιατρός που του έκανε την τελευταία εγχείρηση.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα αποτελεί από μόνος του ένα γεγονός που προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πληροφορήθηκε για την τεράστια απώλεια, ενώ ειδικότερα στην Αργεντινή έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για τα αίτια θανάτου του «Ντιεγκίτο». Ήδη αναζητούνται ευθύνες και πιθανά ιατρικά λάθη που οδήγησαν τον 60χρονο «μύθο» στον θάνατο, με τις εξελίξεις στη «χώρα του τάγκο» να είναι καταιγιστικές.

Τα τελευταία δημοσιεύματα στην Αργεντινή αναφέρουν πως στη νεκροψία φάνηκε ότι ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα προήλθε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Μια πάθηση που ήταν αποτέλεσμα των χρόνιων προβλημάτων που είχε ο 60χρονος με την καρδιά του, η οποία ουσιαστικά του προκάλεσε πνευμονικό οίδημα και απέφερε το μοιραίο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό κι αυτό ήταν ένα από τα δείγματα πως η υγεία του ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη.

Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν γίνει στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα. Σε αυτά θα γίνει ξεκάθαρο αν ο 60χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες πριν τον θάνατό του ή αν γενικότερα υπήρξε στον οργανισμό του κάποια ουσία που μπορεί να συνέβαλλε στο να επιδεινωθεί η κατάστασή του και να φτάσει τελικά ως τον θάνατο.

Εισαγγελέας για την ψυχίατρό του

Την ίδια στιγμή, με εντολή του εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αργεντινής έκανε έρευνα στο σπίτι και το γραφείο της Αγκουστίνα Κοσάκοφ. Πρόκειται για την ψυχίατρο που είχε αναλάβει, μαζί με τον ψυχολόγο Κάρλος Ντίαζ, τον Ντιέγκο Μαραντόνα έτσι ώστε να καταπολεμήσει τους εθισμούς του στο αλκοόλ και τις ουσίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της Αργεντινής, η έρευνα διατάχθηκε για να βρεθούν πιθανά στοιχεία που θα γνωστοποιήσουν τις ιατρικές συστάσεις που είχαν δοθεί μετά το χειρουργείο που έκανε ο Μαραντόνα στον εγκέφαλο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η ψυχίατρος του Ντιέγκο ΜαραντόναDiario Ole

Οι αρχές θέλουν να εξετάσουν αν τηρήθηκαν όλες οι ιατρικές συστάσεις και αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες της 35χρονης ψυχιάτρου που εκτός των άλλων είναι επικεφαλής της κλινικής Ineco και εργάζεται παράλληλα σε ένα κυβερνητικό κέντρο παρακολούθησης εθισμένων στο Μπουένος Άιρες.

Ζήτησε να μην φυλακιστεί ο γιατρός του

Στο «μάτι» των αρχών, άλλωστε είναι και ο γιατρός που έκανε την τελευταία εγχείρηση στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Λεοπόλντο Λούκε ήταν αυτός που πρώτος ελέγχθηκε από την εισαγγελία ενώ κλήθηκε να δώσει και κατάθεση για τον θάνατο του 60χρονου «Θεού» του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ο Λούκε δεν κατηγορείται επίσημα, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως ο ίδιος έχει ζητήσει προληπτική απαλλαγή από τη φυλακή.

Αν και δεν κατηγορείται για έγκλημα, η υπόθεση φαίνεται πως θα τον φέρει σε θέση κατηγορούμενου. Η δικαιοσύνη επιχειρεί να εξακριβώσει αν υπάρχει αμέλεια στη θεραπεία του Μαραντόνα εκ μέρους του.

Ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα φεύγοντας από τον εισαγγελέαAP Images

Ο Λούκε, άλλωστε, ήταν ο άνθρωπος που κάλεσε για βοήθεια όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαθε την ανακοπή, χωρίς ωστόσο να είναι στο σπίτι του 60χρονου εκείνη τη στιγμή. Μετά τον έλεγχο που έγινε στο σπίτι και το γραφείο του, ο γιατρός εμφανίστηκε τη Δευτέρα για να καταθέσει αυτοβούλως αλλά οι εισαγγελείς του είπαν πως ο φάκελος ακόμα δεν ήταν σε θέση να δεχθεί μια δική του κατάθεση.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, μεταξύ της οικογένειας και των φίλων του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του. Οι κόρες και ο γιος του «Θεού» του ποδοσφαίρου φαίνεται πως επιρρίπτουν ευθύνες στον Λούκε για το γεγονός ότι έδωσε εξιτήριο στον πατέρα τους από το νοσοκομείο Olivos μετά την επέμβαση που έκανε στον εγκέφαλο για την αφαίρεση αιματώματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέα εκτόξευση - «Πνίγονται» ξανά με 538 η Θεσσαλονίκη και 413 η Αττική