ΚΟΣΜΟΣ

Πίνει, καπνίζει και για αυτό υποστηρίζει πως έφτασε 100 χρονών!

Πίνει, καπνίζει και για αυτό υποστηρίζει πως έφτασε 100 χρονών!
malayalam.news18.com

Ένας Κινέζος που εδώ και έξι μήνες έχει κλείσει έναν αιώνα ζωής, υποστηρίζει πως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ τον βοήθησαν να ζήσει για να δει και τις πέντε επόμενες γενιές της οικογένειάς του.

Ποιο είναι τελικά το μυστικό της μακροζωίας; Η απάντηση συνήθως είναι η σωστή διατροφή, ο σωστός ύπνος και η άσκηση. Παρόλα αυτά, υπάρχει και μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη και μάλιστα με ζωντανό παράδειγμα.

Ένας Κινέζος που ήδη έχει γίνει 100 ετών από τις 27 Ιουνίου 2020, υποστηρίζει πως έφτασε αισίως στον έναν αιώνα ζωής καπνίζοντας, πίνοντας και τρώγοντας junk food.

Ο Σανγκ Κεμίν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «malayalam.news18», αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του σε μια τηλεοπτική συνέντευξη. «Δεν με απασχολεί το φαγητό που θα φάω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το να πίνει και να καπνίζει είναι από τις αγαπημένες του συνήθειες.

Το αλκοόλ, πάντως, παραδέχθηκε πως αναγκάστηκε να το μειώσει όταν… πέρασε τα 90. Μάλιστα, γελώντας σχολίασε πως μείωσε τις ποσότητες που πίνει για να μειώσει και τον κίνδυνο ατυχήματος κατά τη διάρκεια της δουλειάς!

Ο Σανγκ Κεμίν υποστήριξε πως άρχισε το κάπνισμα όταν ήταν περίπου 20 ετών. «Αρχικά, ξεκίνησα να καπνίζω για να αρχίσω να περνάω χρόνο με άλλους ανθρώπους, ήταν μια αφορμή για να κάνω παρέες. Τώρα χρειάζομαι ένα πακέτο την ημέρα», εξήγησε. Ο 100χρονος Κινέζος υποστήριξε πως δεν έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στην ηλικία του, εκτός από μερική απώλεια ακοής.

«Δεν είναι ξεκάθαρο τελικά αν το αλκοόλ και το κάπνισμα κάνουν καλό ή κακό», είπε χαρακτηριστικά. Ο υπερήλικας άνδρας ζει πλέον μαζί με πέντε γενιές της οικογένειάς του που έχουν ακολουθήσει, ενώ περνάει την ημέρα του καπνίζοντας και βλέποντας τηλεόραση!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Ποια καταστήματα οδεύουν προς άνοιγμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης