ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλ Χάρις «το πρόσωπο της χρονιάς» από το ΤΙΜΕ

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλ Χάρις «το πρόσωπο της χρονιάς» από το ΤΙΜΕ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις επελέγησαν ως «προσωπικότητες της χρονιάς» από το περιοδικό Time.

«Ο Μπάιντεν αποκαλεί τον εαυτό του "γέφυρα" προς μια νεότερη γενιά ηγετών, έναν ρόλο που υπηρέτησε επιλέγοντας την 56χρονη Κάμαλα Χάρις για αντιπρόεδρό του, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο, την κόρη ενός Τζαμαϊκανού και μιας Ινδής» σημειώνει το περιοδικό.

«Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια δύναμη διχόνοιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Μπάιντεν και η Χάρις δείχνουν προς τα πού πηγαίνουν οι ΗΠΑ: ένα μείγμα ενθοτήτων, κοινών εμπειριών και παγκόσμιας αντίληψης που πρέπει να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει εάν θέλουν να επιζήσει το αμερικανικό πείραμα» εξηγεί το περιοδικό για την επιλογή του.

Θυμίζει, δε, την δήλωση της Χάρις ότι «θα είμαι η πρώτη αλλά όχι η τελευταία. Και αυτό αποτελεί κληρονομιά, έναν δρόμο, μια πόρτα ανοιχτή για το μέλλον».

Το δίδυμο του 78χρονου Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει την 20ή Ιανουαρίου ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και της Χάρις, της πρώτης γυναίκας που θα γίνει αντιπρόεδρος της χώρας, επελέγη ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες.

Οι υπόλοιπες τρεις ήταν αυτή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη, και αυτή του Δρ. Άνθονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει τα… χαρτιά της και τα καταστήματα η κυβέρνηση - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την αγορά