ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον Πάολο Ρόσι – Οι συμπαίκτες του στο Μουντιάλ του ’82 κρατούσαν το φέρετρο

Το τελευταίο αντίο στον Πάολο Ρόσι – Οι συμπαίκτες του στο Μουντιάλ του ’82 κρατούσαν το φέρετρο
twitter.com

Ο Πάολο Ρόσι οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στη Βιτσέντζα, με τους συνοδοιπόρους του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982 με την Εθνική Ιταλίας να είναι αυτοί που τον συνόδευσαν ως το τελευταίο αντίο.

Ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ιταλία αλλά και στον ποδοσφαιρικό πλανήτη προκάλεσε ο θάνατος του Πάολο Ρόσι. Ο σπουδαίος Ιταλός επιθετικός, που ήταν ο κορυφαίος στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982 από τη «Σκουάντρα Ατζούρα», πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 64 ετών.

Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της πόλης και το Σάββατο έφτασε η ώρα για το ύστατο χαίρε, από συγγενείς, φίλους και παλιούς συμπαίκτες. Στο φέρετρο του Πάολο Ρόσι υπήρχε η φανέλα της Εθνικής Ιταλίας, αλλά κι αυτή της Γιουβέντους όπως και διακριτικά κι άλλων πρώην ομάδων του.

Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός πως το φέρετρο ανέλαβαν να μεταφέρουν προς τον καθεδρικό ναό της πόλης οι συμπαίκτες του Πάολο Ρόσι στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία. Μάρκο Ταρντέλι, Αντόνιο Καμπρίνι, Τζανκάρλο Αντονιόνι, Φούλβιο Κολοβάτι, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, Μπέπε Μπέργκομι και αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές που υπήρξαν συμπαίκτες του στη σπουδαία καριέρα του, ανέλαβαν να οδηγήσουν τον Πάολο Ρόσι στην τελευταία του κατοικία.

Στην τελετή έδωσε το «παρών» και ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, όπως και ο δήμαρχος της Βιτσέντζα, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία υγειονομικά πρωτόκολλα επιτράπηκε η παρουσία ως 300 ατόμων, αν και αρκετοί βρέθηκαν έξω από τον ναό…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό - Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δικαιώθηκε για το τροχαίο - Το εξαψήφιο ποσό της αποζημίωσης