ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτηση του ανακοινώνει ο πρόεδρος της Γερμανίας

Την παραίτηση του ανακοινώνει ο πρόεδρος της Γερμανίας

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές», μετέδωσε πως σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση του, ο Κρίστιαν Βουλφ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα κάνει δήλωση στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσει μισή ώρα αργότερα η Άγγελα Μέρκελ, η οποία ακύρωσε για τον λόγο αυτόν την επίσκεψή της στη Ρώμη.

Χθες το βράδυ, η εισαγγελία του Ανόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Κρίστιαν Βουλφ προκειμένου να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.

Ο 52χρονος πολιτικός, δέχεται από τα μέσα Δεκεμβρίου τις επικρίσεις των μέσων ενημέρωσης , τα οποία τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να "πνίξει" μία υπόθεση ιδιωτικού δανείου που έλαβε από τη σύζυγο βιομηχάνου φίλου του όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Να σημειωθεί ότι χρειάσθηκαν τρεις ημέρες ψηφοφοριών, καθώς οι μεγάλοι εκλέκτορες εκμεταλλεύθηκαν την περίσταση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς την καγκελάριο και τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται.