ΚΟΣΜΟΣ

«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Όταν η αστρονομία συνάντησε τη «μαγεία»

«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Όταν η αστρονομία συνάντησε τη «μαγεία»
AP Photo

H Γη σε μια σπάνια ευθυγράμμιση του Δία και του Κρόνου – Υπέροχες εικόνες από όλον τον κόσμο

Ένα σπάνιο φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν στον ουρανό, όσοι κοίταξαν τον ουρανό προς τα νοτιοδυτικά στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Δίας και Κρόνος ήρθαν πιο κοντά από ό,τι ήταν σχεδόν πριν από 400 χρόνια, σε μία συνάντηση που οι αστρονόμοι ονόμασαν «Μεγάλη Σύζευξη». Παράλληλα, χθες 21 Δεκεμβρίου, έτυχε να είναι η νύχτα του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και το αποκορύφωμα της βροχής των διαττόντων Αρκτίδων.

Αυτή η αστρονομική συνάντηση συμβαίνει κάθε 20 χρόνια αλλά η τελευταία φορά που ο Δίας και ο Κρόνος ήταν κοντά ήταν το 1623.

Το φαινόμενο προβλήθηκε ζωντανά απο αρκετά αστεροσκοπεία μέσω του Youtube.

Οι δύο πλανήτες βρέθηκαν τόσο κοντά, σαν ένα σώμα, κάτι που θυμίζει το «Αστέρι της Βηθλεέμ», το οποίο εμφανίστηκε στη γέννηση του Ιησού. Η τελευταία ορατή συνάντηση των Δία και Κρόνου, συνέβη το 1226, ενώ η επόμενη θα συμβεί το Νοέμβριο του 2040, όχι όμως σε τόσο κοντινή απόσταση. Παρόμοια ευθυγράμμιση με τη χθεσινή (21/12), θα δούμε τον Μάρτιο του 2080, σύμφωνα με τους αστρονόμους.

Το Twitter γέμισε με φωτογραφίες από αυτό το σπάνιο φαινόμενο και μπορείτε να τις δείτε στο hashtag #GreatConjunction2020

Απολαύστε μερικές από τις ωραιότερες εικόνες του «Αστεριού της Βηθλεέμ»:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης - Άνοιξε το myΘέρμανση για τις αιτήσεις: Απαντήσεις σε 13 χρήσιμες ερωτήσεις