ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ: Εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Σάλος στις ΗΠΑ: Εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο
AP Images

Ένας εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Δυτική Βιρτζίνια κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια στο Καπιτώλιο, με τον ίδιο να έχει αναρτήσει βίντεο στη σελίδα του στο Facebook το οποίο στη συνέχεια διέγραψε.

Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει στην Αμερική οι πρωτοφανείς σκηνές που διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη (06.01). Η εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Κογκρέσο για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές και όλα όσα έγιναν στη συνέχεια, έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ και κατακραυγή.

Από την Παρασκευή το θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ, είναι η παρουσία ενός εκ των εκπροσώπων των Ρεπουμπλικάνων, παράταξη με την οποία εκλέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016, στον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο. Συγκεκριμένα, ο Ντελ Ντέρικ Έβανς όπως αναφέρει το NBC κατηγορείται πως συμμετείχε στις αναταραχές και στα επεισόδια.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Δυτική Βιρτζίνια είχε κάνει ένα ζωντανό βίντεο στη σελίδα του στο Facebook το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Καπιτώλιο, την ώρα που οι υποστηρικτές του Τραμπ έσπρωχναν τους αστυνομικούς και επιχειρούσαν να περάσουν από τα οδοφράγματα.

«Φέρτε τα δακρυγόνα, δεν με νοιάζει», ακούγεται να φωνάζει ο Έβανς. «Παίρνουμε αυτή τη χώρα πίσω, είτε σας αρέσει είτε όχι. Σήμερα είναι μια δοκιμαστική πορεία. Παίρνουμε αυτή τη χώρα πίσω», ανέφερε στη συνέχεια. Σε άλλο σημείο ακούγεται να ρωτάει που είναι τα Proud Boys, μια ακροδεξιά ομάδα που περιγράφεται ως γκρουπ «Δυτικών Σοβινιστών».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια το βίντεο αυτό διαγράφηκε, ενώ παρά τις φωνές για παραίτησή του ο Έβανς αρνείται να αποχωρήσει από τη θέση του νομοθέτη που κατέχει στη Δυτική Βιρτζίνια. Στην πλατφόρμα Change.org έχουν συγκεντρωθεί 32.000 υπογραφές για την παραίτησή του, όμως, ο Έβανς συνεχίζει να αρνείται!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση – Δείτε μέχρι πότε