ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η αντίδραση του Τζο Μπάιντεν που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του ο Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Η αντίδραση του Τζο Μπάιντεν που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του ο Ντόναλντ Τραμπ

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε σήμερα ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έπειτα από την αποφάση που έλαβε ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ να μην παραστεί στην ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος σήμερα από την απόφαση που έλαβε ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ να μην παραστεί στην ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

«Αυτό είναι καλό» σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

Οι Δημοκρατικοί προχωρούν τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN, οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών στη Γερουσία είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν άρθρα κατηγορίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για να καθαιρεθεί από τη θέση του προέδρου πριν την 20ή Ιανουαρίου.

Οι «φωνές» για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ πριν από την επίσημη μετάβαση της προεδρίας στον Τζο Μπάιντεν, φαίνεται πως γίνονται επίσημες στη Γερουσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωποι των Δημοκρατικών είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν άρθρα κατηγορίας κατά του απερχόμενου προέδρου, προκειμένου να οδηγήσουν στην καθαίρεσή του πριν από την 20ή Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο, τα άρθρα αυτά θα παρουσιαστούν ως τη Δευτέρα (11.01) και μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ψηφοφορία για το θέμα. Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, φαίνεται να συμφωνεί με την εν λόγω ενέργεια αν λάβει κανείς υπόψη και τη δήλωσή της για την επικοινωνία με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε να αφαιρεθεί από τον Τραμπ ο έλεγχος και οι κωδικοί των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που στη Γερουσία θα παρουσιαστούν άρθρα κατηγορίας εναντίον του προέδρου Τραμπ. Τον Δεκέμβριο του 2019, το Σώμα κατηγορούσε τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου. Η Γερουσία τον αθώωσε και για τις δύο κατηγορίες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση – Δείτε μέχρι πότε