ΚΟΣΜΟΣ

Πελόζι για Τραμπ: «Πάρτε του τα πυρηνικά, είναι επικίνδυνος»

Πελόζι για Τραμπ: «Πάρτε του τα πυρηνικά, είναι επικίνδυνος»
AP Images

Η Νάνσι Πελόζι ζήτησε να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει πως ο ΝτόναλντΤραμπ δεν θα προχωρήσει σε πυροδότηση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ μέχρι τη μετάβαση στην προεδρία του Τζο Μπάιντεν.

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του.

«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθή προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Πελόζι σε επιστολή της προς τους βουλευτές.

Τραμπ: Δεν θα είμαι στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter, όπου ανέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμό του μετά τον προσωρινό αποκλεισμό, έκανε γνωστό πως δεν θα δώσει το «παρών» στην τελετή της 20ής Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

«Για όλους όσοι ρωτούν, δεν πρόκειται να πάω στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου», ήταν το λιτό μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, δυο 24ωρα μετά το χάος που προκλήθηκε στην Ουάσιγκτον από την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση – Δείτε μέχρι πότε