ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Θετικοί στον ιό γορίλες σε ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ

Κορονοϊός: Θετικοί στον ιό γορίλες σε ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ
PIXABAY

Για αρκετούς γορίλες θετικούς στον κορονοϊό στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο ορισμένοι από τους γορίλες παρουσιάζουν και συμπτώματα στην πρώτη περίπτωση συρροής κρουσμάτων σε ζώα σε αιχμαλωσία.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου στο Associated Press οχτώ γορίλες που ζουν μαζί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενώ αρκετοί άλλοι βήχουν.

Κατά πληροφορίες ο κορονοϊός έφτασε στους γορίλες από έναν εργαζόμενο του πάρκου που βρέθηκε θετικός στον ιό αλλά είναι ασυμπτωματικός.

Οι κτηνίατροι παρακολουθούν στενά τους γορίλες που παραμένουν στον χώρο τους σε καραντίνα. «Εκτός από βήχα οι γορίλες είναι μια χαρά, ελπίζουμε σε πλήρη ανάρρωση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου.

Η μεταφορά του ιού ανάμεσα σε διαφορετικά είδη αποτελεί πεδίο ανησυχίας για τους επιστήμονες που ερευνούν τη συμπεριφορά του κορονοϊού, ο οποίος ξεκίνησε από νυχτερίδα.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με επιστήμονες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορονοϊό σε ανθρώπους για το ενδεχόμενο οι γορίλες να παρουσιάσουν βαρύτερα συμπτώματα.

Για την ώρα η αγωγή που ακολουθείται είναι η χορήγηση βιταμίνων, υγρών και φαγητών αλλά όχι φαρμάκων για τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διερευνητικές Επαφές: Με στρατηγική και αυστηρή ατζέντα η Αθήνα - Τι θα επιδιώξει ο «σουλτάνος»