ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Σύντομα θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες της Τουρκίας» (vid+pics)

Ερντογάν: «Σύντομα θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες της Τουρκίας» (vid+pics)
twitter.com/aa_french

Εμβολιασμός: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και υποστήριξε πως σύντομα θα μπορούν να το κάνουν και όλοι οι Τούρκοι πολίτες.

Με το εμβόλιο που έχει αναπτύξει η Sinovac από την Κίνα, εμβολιάστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την Πέμπτη (14.01) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε με τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του (AKP), μετέβη σε νοσοκομείο της Άγκυρας όπου έκανε το εμβόλιο, μια διαδικασία που μεταδόθηκε ζωντανά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας.

Στο περιθώριο του εμβολιασμού, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε και σε δηλώσεις λέγοντας πως σύντομα η χώρα του θα είναι σε θέση να εμβολιάσει όλους τους πολίτες έτσι ώστε να καταφέρει να θωρακιστεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο εμβολιασμός του ΕρντογάνAnadolu

«Στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος εμβολιασμού, 254.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου. Εγώ θέλω να τους ενώ όλους και εμβολιάστηκα σήμερα», είπε αρχικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, πως «με τη βοήθεια του Θεού σκοπεύουμε να εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», ενώ υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι αν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, οι βουλευτές μας, καταρχήν, προωθήσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα είναι πολύ ωφέλιμο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ήδη τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ΑΚP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Το βίντεο του εμβολιασμού του Ερντογάν

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στο «κόκκινο» η Αττική με 228, σταθερότητα στη Θεσσαλονίκη