ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αποκάλυψη «βόμβα» - Ο ιός υπήρχε μήνες πριν τον ανακοινώσει η Κίνα

Κορονοϊός: Αποκάλυψη «βόμβα» - Ο ιός υπήρχε μήνες πριν τον ανακοινώσει η Κίνα

Τα στοιχεία που δείχνουν πως η Κίνα προσπάθησε να συγκαλύψει την πανδημία ολοένα και πληθαίνουν.

Ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα, με τον πλανήτη να δίνει μάχη ένα χρόνο μετά για να τον περιορίσει, ωστόσο ίσως όλα αυτά να είχαν αποφευχθεί αν η χώρα είχε δώσει στη δημοσιότητα τα αληθινά στοιχεία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Temple στις ΗΠΑ ανακάλυψαν σε ανάλυση δειγμάτων από θετικά κρούσματα πως ο ιός υπήρχε μέσα στην Κίνα από τα μέσα του Οκτώβρη του 2019, κάτι το οποίο οι Αρχές της χώρας γνώριζαν.

Οι ημερομηνίες μάλιστα ταιριάζουν ακριβώς με εκείνες που είχε δώσει στη δημοσιότητα και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν το φθινόπωρο του 2019.

Οι ερευνητές μάλιστα τόνισαν με κάθε βεβαιότητα πως ο ιός έχει ξεκινήσει από την Κίνα, την ίδια ώρα που το ειδικό κλιμάκιο του ΠΟΥ βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να βρει απαντήσεις για το «σημείο μηδέν» της πανδημίας.

«Όλα τα γεννετικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα πως ο ιός προέρχεται από την Κίνα. Το μοτίβο των ασθενών παγκοσμίως αλλά και η διασπορά του δεν αφήνουν καμία αμφισβήτηση», δήλωσε ο Sergei Pond, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η Κίνα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με συγκάλυψη στοιχείων, ωστόσο τα δεδομένα αλλά και οι μαρτυρίες γιατρών στα νοσοκομεία της Ουχάν δείχνουν ξεκάθαρα πως η πανδημία μπορούσε να ελεγχθεί πολύ νωρίτερα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική και μεταλλάξεις ανησυχούν κυβέρνηση, ειδικούς - Και νέα μέτρα αν χρειαστεί