Εμβόλιο Astra Zeneca: Δύο άνθρωποι πέθαναν στη Νότια Κορέα μετά τον εμβολιασμό τους

Newsbomb

Το θάνατο δύο ανθρώπων που έπασχαν από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα και πέθαναν ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca, ερευνούν οι Αρχές στη Νότια Κορέα

Η AstraZeneca έχει ενημερωθεί για την έρευνα που διεξάγει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), η ασφάλεια του εμβολίου ωστόσο έχει μελετηθεί εκτενώς σε κλινικές δοκιμές.


«Η KDCA διεξάγει επιδημιολογικές έρευνες σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές ... για να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε σχέση με τον εμβολιασμό», δήλωσε ο διευθυντής της KDCA Γεονγκ Εουν-Κιεόνγκ σε ενημέρωση. Δεν επιβεβαίωσε ωστόσο ακόμη καμία αιτιώδη σχέση με το εμβόλιο.


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το πρώτο άτομο ήταν περίπου 50 ετών και έπασχε από διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας , ενώ αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή. Ανέκαμψε μετά από εντατική φροντίδα, όμως τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν και οδήγησαν τελικά στον θάνατό του.

Το δεύτερο άτομο, ένας 63χρονος άνδρας με εγκεφαλοαγγειακή νόσο, πέθανε επίσης το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, είχε ήδη εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό και πόνο σε όλο το σώμα ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό.


Ο διευθυντής της ΚDCA τόνισε ότι δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις θανάτου από τη λήψη εμβολίων που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca ή την Pfizer / BioNTech. Παρότρυνε ωστόσο τους ανθρώπους να εμβολιάζονται όταν αισθάνονται σε καλή υγεία.

Η Νότια Κορέα άρχισε να εμβολιάζει τον πληθυσμό της την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα, 85.904 άτομα είχαν λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και 1.524 είχαν λάβει εμβόλια τη Pfizer. Από αυτούς 207 εμφάνισαν παρενέργειες, ανάμεσά τους τρία σοβαρά περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων.

Η ασιατική χώρα χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για ιατρικό προσωπικό και ασθενείς σε γηροκομεία, αλλά το απαγορεύει προς το παρόν για ηλικιωμένους ηλικίας 65 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved