ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Διάγγελμα για τον ένα χρόνο από την κήρυξη της πανδημίας του κορονοϊού

Μπάιντεν: Διάγγελμα για τον ένα χρόνο από την κήρυξη της πανδημίας του κορονοϊού

Διάγγελμα στους Αμερικανούς πολίτες θα απευθύνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά σε ώρα αιχμής, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαρτίου, έναν ακριβώς χρόνο από την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) κήρυξε επίσημα την έξαρση του κορονοϊού, πανδημία.

«Ο πρόεδρος θα κάνει την πρώτη του ομιλία για να τιμήσει την επέτειο ενός έτους από το λοκντάουν του κορονοϊού την Πέμπτη. Θα αναφερθεί στις θυσίες που έχει κάνει ο αμερικανικός λαός τον τελευταίο χρόνο και τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν κοινότητες και οικογένειες σε όλη τη χώρα », δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ο Μπάιντεν ανυπομονεί να αναδείξει τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Αμερικανοί στην καταπολέμηση του ιού και στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, πρόσθεσε.

Ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθυνθεί στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο στις 11 Μαρτίου του 2020, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ.


Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει τότε ότι «επιστρατεύει όλες τις εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη κρίση της δημόσιας υγείας, αναστέλλοντας όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς τις Η.Π.Α.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υπογράψει έκτακτο κονδύλι ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την καταπολέμηση του ιού, τον οποίο ο Τραμπ χαρακτήριζε «ξένο ιό».


Ένα χρόνο αργότερα, η χώρα καταγράφει περισσότερα από 29 εκατομμύρια κρούσματα και τουλάχιστον 525.000 θανάτους, την ώρα που τα αλλεπάλληλα lockdown έχουν «γονατίσει» την οικονομία των ΗΠΑ, με την ανεργία να αγγίζει το 6,2%.


Ο Μπάιντεν θα μιλήσει στους Αμερικανούς, μετά το "πράσινο φως" της Γερουσίας στο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.


Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση. Στόχος να το υπογράψει ο Μπάιντεν προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, πριν από τις 14 Μαρτίου, οπότε λήγει το ισχύον πρόγραμμα των επιδομάτων ανεργίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες