Επίθεση με drones σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

Newsbomb

Φωτογραφία αρχείου
AP

Επίθεση από αέρος σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, την Παρασκευή, προκάλεσε φωτιά η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, αφού οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης υποστήριξαν ότι στόχευσαν τις εγκαταστάσεις με έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Όπως μετέδωσε το Reuters, το διυλιστήριο διαχειρίζεται ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco. H επίθεση έλαβε χώρα στις 6.05 πμ (τοπική ώρα) και δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή θανάτους, ενώ δεν προκάλεσε αναταραχή στην προμήθεια πετρελαίου ή παραγώγων πετρελαίου, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας.

Οι Χούθι είχαν αναφέρει νωρίτερα μέσα στην ημέρα πως είχαν πλήξει εγκαταστάσεις της Aramco στο Ριάντ, χωρίς να προσδιορίσουν τους στόχους που είπαν ότι επλήγησαν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας πραγματοποίησαν την αυγή μια επιχείρηση…με έξι drones, που στόχευσαν την εταιρεία Aramco στην πρωτεύουσα του εχθρού, Ριάντ» είπε ο Γιαχία Σαρέα, εκπρόσωπος των Χούθι, οι οποίοι έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Σαρέα είπε πως οι επιχειρήσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστούν και θα κλιμακώνονται όσο η σαουδαραβική «επιθετικότητα» ενάντια στην Υεμένη συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved