ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Γιατί δεν ανακοινώνεται ποιο εμβόλιο έκανε

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Γιατί δεν ανακοινώνεται ποιο εμβόλιο έκανε

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι σκόπιμα αποφάσισε να μην αποκαλύψει την ονομασία του εμβολίου που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και νοιώθει καλά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι αύριο Τετάρτη θα έχει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα.

«Ο Πούτιν έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού. Αισθάνεται καλά. Αύριο θα έχει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι σκόπιμα αποφάσισε να μην αποκαλύψει την ονομασία του ρωσικού εμβολίου που επρόκειτο να λάβει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σκόπιμα δεν λέμε ποιο εμβόλιο θα κάνει ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι απολύτως αξιόπιστα και αποτελεσματικά», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στην περίπτωση που έλαβε το Sputnik V, το οποίο είναι ευρέως γνωστό, αναμένεται να κάνει και τη δεύτερη δόση σε τρεις εβδομάδες. Το εμβόλιο έχει παραχθεί από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και ήταν το πρώτο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορονοϊού, ενώ έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 50 χώρες. Η αποτελεσματικότητά του είναι 92% σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές.

Τα άλλα δύο εμβόλια που μπορεί να έκανε ο Ρώσος πρόεδρος είναι το CoviVac του Κέντρου Τσουμάκοφ ή το EpiVacCorona το οποίο ανέπτυξε το Κέντρο Vector.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι