ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές στιγμές για Έλληνες ναυτικούς – «Όμηροι» 8 μήνες στη θάλασσα της Κίνας

Δραματικές στιγμές για Έλληνες ναυτικούς – «Όμηροι» 8 μήνες στη θάλασσα της Κίνας

Eγκλωβισμένοι για 8 μήνες στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Αngelic Power», το οποίο είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά της Κίνας, βρίσκονται 22 Έλληνες ναυτεργάτες.

Ανάμεσά τους ο Έλληνας πλοίαρχος και άλλοι 8 Έλληνες (ναυτικοί και ένας τεχνικός).

Το «Αngelic Power» έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020 μεταφέροντας κάρβουνο προερχόμενο από την Ινδονησία, αλλά έλαβε άδεια να ξεφορτώσει έπειτα από 6 ολόκληρους μήνες και συγκεκριμένα στις 27/1/2021.

Από τότε βρίσκεται σε αγκυροβόλιο ανοιχτά της Κίνας, με τους ναυτικούς να παραμένουν μέσα στο πλοίο και τη διαχειρίστρια εταιρεία να μην τους έχει ενημερώσει ακόμα για τον επαναπατρισμό τους.

Όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει λήξει για όλους τους ναυτεργάτες, τα διαβατήριά τους παρακρατούνται από τον ατζέντη του πλοίου και ορισμένοι μετρούν 15-16 μήνες που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο, καθώς ήταν σε αυτό πριν από την έναρξη της περιπέτειάς τους. Επίσης, μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η υγεία τους να έχει επιδεινωθεί.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων και των αλλοδαπών ναυτεργατών, και το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία μας στη Σανγκάη να διασφαλίσουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ναυτεργάτες του πλοίου που έχουν προβλήματα υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Υψίστης συμβολικής σημασίας η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν