ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ναβάλνι έχει «βήχα και πυρετό» εν μέσω ξεσπάσματος φυματίωσης στη φυλακή

Ο Ναβάλνι έχει «βήχα και πυρετό» εν μέσω ξεσπάσματος φυματίωσης στη φυλακή
AP

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε τη Δευτέρα πως είχε πυρετό και άσχημο βήχα και ότι τρεις από τους 15 κρατούμενους στην πτέρυγα της φυλακής όπου βρίσκεται στη Ρωσία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με φυματίωση.

Ο 44χρονος Ναβάλνι, επικριτής του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως αρχίζει απεργία πείνας εξαιτίας της άρνησης, όπως είπε, των αρχών της φυλακής να του παρέχουν ιατρική φροντίδα για πόνους στην πλάτη και στο πόδι.

Σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν πει ότι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες έξω από τη φυλακή του, αρχίζοντας από την Τρίτη, εκτός και αν εξεταστεί από γιατρό της επιλογής του και πάρει σωστά φάρμακα.

Κρατικά ΜΜΕ και κάποια μέλη μιας οργάνωσης παρατήρησης των φυλακών τον έχουν κατηγορήσει πως υποκρίνεται ότι έχει ιατρικά προβλήματα για να παραμείνει στη δημοσιότητα, κάτι που ο Ναβάλνι και οι σύμμαχοί του αρνούνται.

Τη Δευτέρα ο Ναβάλνι είπε ότι ένα τρίτο άτομο από την πτέρυγά του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φυματίωση, πως είχε υψηλό πυρετό και βήχα και σχολίασε χιουμοριστικά πως αν κολλήσει την ασθένεια μπορεί να ανακουφιστεί από τα άλλα του προβλήματα.

«Επικαλούμαι τις επίσημες στατιστικές των σημερινών θερμομετρήσεων: ‘Ναβάλνι Α., κακός βήχας, θερμοκρασία 38,1» έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram, προσθέτοντας πως σχεδίαζε να συνεχίσει την απεργία πείνας.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη