ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό νέο βίντεο από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ταϊβάν

Τραγωδία στην Ταϊβάν
YouTube/Guardian News

Νέα δεδομένα εισάγει στην υπόθεση της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ταϊβάν βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, το φορτηγό που προκάλεσε τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της Ταϊβάν εδώ και δεκαετίες βρέθηκε στις ράγες μόλις ένα λεπτό πριν το τρένο πέσει πάνω του με ταχύτητα άνω των 120 χλμ/ ώρα, είπαν ερευνητές- με το νέο βίντεο να αποκαλύπτει τις προσπάθειες των οδηγών να φρενάρουν.

Τουλάχιστον 50 άτομα σκοτώθηκαν και γύρω στα 200 τραυματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη σιδηροδρομική τραγωδία, που έλαβε χώρα έξω από την πόλη Χουαλιέν.

«Υπήρξε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό μεταξύ της στιγμής που το φορτηγό βρέθηκε στις γραμμές και της στιγμής που το Taroko Express το χτύπησε, σύμφωνα με τις αρχικές μας εκτιμήσεις» είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών της Ταϊβάν, Γιανγκ Χονγκ-τσου, την Τρίτη.

Δείχνοντας ένα σύντομο βίντεο από τη dashcam του τρένου, ο Γιανγκ είπε πως ο οδηγός και ο βοηθός του (σκοτώθηκαν και οι δύο στο δυστύχημα) προσπάθησαν να φρενάρουν, μα είχαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουν. «Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την αποφυγή μιας καταστροφής» σημείωσε.

Κατά τον Γιανγκ, το τρένο χρειαζόταν 500-600 μέτρα για να φτάσει σε πλήρη ακινησία, μα είχε λιγότερο από το μισό. Πήγαινε με 125 χλμ/ώρα, μα επιβράδυνε μόνο στα 121 χλμ/ώρα, μετέδωσε η Taipei Times.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test στα φαρμακεία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Απαντήσεις σε όλες τις απορίες – Τι πρέπει να κάνετε