ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Νεκρός διάσημος ράπερ - Η ανακοίνωση της οικογένειας

Νεκρός ράπερ
Pixabay

Πέθανε ο διάσημος ράπερ DMX σε ηλικία 50 ετών

Ο DMX, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της χιπ-χοπ στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, εισήχθη στο νοσοκομείο του Γουάιτ Πλέινς, προάστιο βορείως της Νέας Υόρκης, την περασμένη Παρασκευή μετά το έμφραγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειάς του δήλωσε στο TMZ: «Είμαστε πολύ λυπημένοι που ανακοινώνουμε σήμερα ότι ο αγαπημένος μας, DMX, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Earl Simmons πέθανε σε ηλικία 50 ετών στο Νοσοκομείο White Plains με την οικογένειά του στο πλευρό του. Ο Earl ήταν πολεμιστής μέχρι το τέλος».

Και συνεχίζει: «Αγαπούσε την οικογένειά του με όλη του την καρδιά. Η μουσική του Earl ενέπνευσε αμέτρητους φαν σε όλο τον κόσμο και η εικονική κληρονομιά του θα ζήσει για πάντα. Εκτιμούμε όλη την αγάπη και την υποστήριξη αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή. Θρηνούμε την απώλεια του αδελφού, του πατέρα, του θείου και του ανθρώπου που ο κόσμος γνώριζε ως DMX».

raper-dmx.jpg
Το άλμπουμ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1998, «It’s Dark and Hell is Hot», βρέθηκε στο Νο1 του Billboard 200 και πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπαap

Ο DMX έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με τα ναρκωτικά και για την εισαγωγή του σε κλινική απεξάρτησης το 2019, έπειτα από τη φυλάκισή του για φοροδιαφυγή. Δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2000 έως το 2005, μετακινώντας χρήματα μεταξύ λογαριασμών που ανήκαν σε μάνατζερ και γνωστούς του.

Το άλμπουμ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1998, «It’s Dark and Hell is Hot», βρέθηκε στο Νο1 του Billboard 200 και πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Πέρα από την καριέρα του ως ράπερ, έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινίες όπως το δράμα του 1998 "Belly", η ταινία δράσης του 2000 "Romeo Must Die" και η ταινία του 2003 "Cradle 2 the Grave".

raper-dmx1.jpg
Ο DMX έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με τα ναρκωτικά και για την εισαγωγή του σε κλινική απεξάρτησης το 2019, έπειτα από τη φυλάκισή του για φοροδιαφυγή.ap

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 5 σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα - Πώς κινήθηκαν οι δράστες