ΚΟΣΜΟΣ

Το τρίτο κύμα κορονοϊού «γονατίζει» τη Γερμανία: Πάνω από 3 εκατ. τα συνολικά κρούσματα

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ
AP

«Υπερβολικά υψηλοί» είναι οι αριθμοί των κρουσμάτων του κορονοϊού, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι το τρίτο κύμα «είναι για μας ίσως και το χειρότερο». 

Μιλώντας στα εγκαίνια της - φέτος ψηφιακής - Έκθεσης του Ανόβερου, η καγκελάριος περιέγραψε ως εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τόνισε ότι, προκειμένου να σπάσει το τρίτο κύμα, «το σημαντικότερο όπλο είναι ο εμβολιασμός». Τα τεστ, πρόσθεσε, μας βοηθούν να χτίσουμε μια γέφυρα, μέχρι να δούμε την επίδραση της ανοσοποίησης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία ξεπέρασε το όριο των τριών εκατομμυρίων τη Δευτέρα, καθώς το τρίτο κύμα της χώρας παρουσιάζει λίγες ενδείξεις αποκλιμάκωσης.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων πλέον ήταν στα 3.011.513, αφού το κέντρο ελέγχου λοιμωδών της χώρας επιβεβαίωσε 13.245 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με το RKI, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 78.452.

Όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία αντιμετωπίζει lockdowns, οικονομική κρίση και αλληλοκατηγορίες για τις ευθύνες, ενώ το σύστημα υγείας της πιέζεται. Η πιθανότητα για άνοιγμα σύντομα αυτή τη στιγμή φαντάζει μακρινή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠE, Deutsche Welle

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο άνοιγμα