ΚΟΣΜΟΣ

Sofagate: Αποφασισμένη να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί τέτοια κατάσταση η φον ντερ Λάιεν

Φον ντερ Λάιεν
AP

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κατάσταση σαν αυτή της 'Αγκυρας, ανέφερε κοινοτική πηγή σχετικά με το αποκαλούμενο «Sofagate», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

Η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχαν το απόγευμα της Δευτέρας την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή τους, στην οποία συζήτησαν μία σειρά ζητημάτων, ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι αύριο Φον Ντερ Λάιεν και Μισέλ θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έμεινε για μερικές στιγμές αμηχανίας όρθια, καθώς υπήρχαν πολυθρόνες για τον Σαρλ Μισέλ και τον Ερντογάν, μα όχι για την ίδια. Εν τέλει, έκατσε σε έναν καναπέ, σε μια εξέλιξη που προκάλεσε δυσάρεστες εντυπώσεις, εκλαμβανόμενη από πολλούς ως μια εσκεμμένα υποτιμητική κίνηση από την τουρκική πλευρά.

Το συμβάν προκάλεσε την εξαιρετικά έντονη αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, που χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο δικτάτορα, εξοργίζοντας την τουρκική πλευρά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Αυξήσεις 150 ευρώ και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ - Ποιοι και πότε θα τα πάρουν