ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο Ερντογάν αφήνει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όρθια, δείχνοντας πώς αντιμετωπίζει την Ευρώπη

Βίντεο: Ο Ερντογάν αφήνει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όρθια, δείχνοντας πώς αντιμετωπίζει την Ευρώπη
Via @androulakisnick

Στιγμές αμηχανίας προκάλεσε επεισόδιο κατά τη χθεσινή επίσκεψη των επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Σαρλ Μισέλ να κάθονται σε πολυθρόνες και να αφήνουν…όρθια την πρόεδρο της Κομισιόν.

Σχετικό βίντεο, με σχόλιο «ένα ακόμα δείγμα για το πως ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη» ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter o Νίκος Ανδρουλάκης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό φαίνονται να μπαίνουν οι τρεις τους στην αίθουσα του προεδρικού μεγάρου, με τους Μισέλ και Ερντογάν να κάθονται στις πολυθρόνες και την φον ντερ Λάιεν να μένει…όρθια να περιμένει.

Εν τέλει, η πρόεδρος της Κομισιόν έκατσε σε καναπέ, έχοντας απέναντί της τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν απηύθυναν στην Τουρκία αυστηρά μηνύματα για αποφυγή των μονομερών ενεργειών σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου αλλά και κίνητρα για εφαρμογή θετικής ατζέντας.

Ενδεικτικά, η φον ντερ Λάιεν τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διστάσει να υποδείξει περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις και αυτό ισχύει για μονομερείς ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ωστόσο χαρακτήρισε «καλή» τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και σημείωσε πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης της συνεργασίας με την Τουρκία, υπό τη μορφή ισχυρότερων οικονομικών δεσμών, εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης και καλύτερης συνεργασίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού, με βάση τη συμφωνία EE και Τουρκίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις