ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Ερντογάν που τον είπε «δικτάτορα» ο Ντράγκι: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ιταλός πρέσβης

Ερντογάν
AP

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά το σχόλιο που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια ώρα, Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδικάζει τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα σχόλια» προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη λαϊκιστική ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι και τις άσχημες και παράλογες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο Πρόεδρό μας», σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι.

Νωρίτερα, ο Μάριο Ντράγκι κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι εξευτέλισε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία και είπε ότι είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τους «δικτάτορες».

Η Φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την Τετάρτη. Η Πρόεδρος της Κομισιόν βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν οι δύο άνδρες κάθισαν στις δύο καρέκλες που υπήρχαν, την άφησαν... να στέκεται.

Εν τέλει, η πρόεδρος της Κομισιόν έκατσε σε καναπέ, έχοντας απέναντί της τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δείτε το βίντεο:

Σαρλ Μισέλ: Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε

Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην Άγκυρα κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.

Ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση προετοιμασίας ωστόσο «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».

«Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξηγώντας ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργούνταν «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης» και προσέθεσε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν επί τρεις ώρες συνολικά προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Σοκαριστικό ντοκουμέντο - Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 39χρονου (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)