ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία – Χαλάρωση lockdown: Έτρεξαν να φάνε και να πιουν οι Άγγλοι – Το χιόνι δεν τους πτόησε

Βρετανία – Χαλάρωση lockdown: Έτρεξαν να φάνε και να πιουν οι Άγγλοι – Το χιόνι δεν τους πτόησε

Lockdown: Ενώ ο πλανήτης συνεχίζει την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, με τη διεξαγωγή των εμβολιασμών αλλά και την τήρηση των περιοριστικών μέτρων η βρετανία πέρασε χθες (12/4) στο δεύτερο βήμα χαλάρωσης των μέτρων αυτών κατά του κορονοϊού καθώς η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς.

Τα καταστήματα στην Αγγλία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, οι ζωολογικοί κήποι και οι εξωτερικοί χώροι των παμπ άνοιξαν ξανά από χθες 12/4, στο πλαίσιο αυτού που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως «ένα μεγάλο βήμα» προς την ελευθερία από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Αν και ο καιρός δεν βοήθησε (χιόνιζε ακόμα και στο Λονδίνο) οι πολίτες ξεχύθηκαν κατά χιλιάδες να... γιορτάσουν την ελευθερία τους στους χώρους εστίασης σαν να μην υπάρχει αύριο ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους!

Επίσης πολίτες ξεχύθηκαν στα μαγαζιά του Λονδίνου, όπου σχηματίστηκαν ουρές για παπούτσια και ρούχα σε προσφορά, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές έξω από το JD Sports στην Oxford Street, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μάλιστα, κλήθηκε η αστυνομία για να διαχειριστεί τους πελάτες που έκαναν ουρά έξω από το εμπορικό κέντρο Manchester Arndale σήμερα το πρωί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να βοηθήσουν τους σεκιουριτάδες να ηρεμήσουν το πλήθος που περίμενε στην είσοδο.

«Γιατί σπρώχνετε;» και «Κάντε πίσω» φώναζαν κάποιοι, την ώρα που οι περισσότεροι αγνοούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Και το Μπέρμινγχαμ, ουρές έως και 100 ανθρώπων σχηματίστηκαν σε καταστήματα, με τους πολίτες να φτάνουν νωρίς νωρίς για μια θέση προτού ανοίξουν.

Φόβοι πως τα 3/4 των μπαρ και των εστιατορίων θα κλείσουν

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία θεωρούν ότι θα κλείσουν την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία τους που έχουν επιφέρει τα μέτρα της μάχης εναντίον του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με μια έρευνα του τομέα.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, 72% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν αναμένουν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 και θα κλείσουν».

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό αυτών των οργανώσεων από το γραφείο μελετών CGA μεταξύ 446 εταιρειών που αντιπροσωπεύουν 20.000 εστιατόρια και παμπ, δείχνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις του τομέα θέλουν περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η Covid-19.

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν «τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί».

«Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανισθεί μέσα σ' έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία διαπιστώνει πως μία επιχείρηση στις 7 στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην επιβιώσει τους τρεις επόμενους μήνες εξαιτίας του νέου lockdown που ισχύει στην Αγγλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό