ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στο χωριό: Γρίφος η μετακίνηση εκτός νομού – Σενάριο α λά… Χριστούγεννα για την Ανάσταση

Πάσχα στο χωριό: Γρίφος η μετακίνηση εκτός νομού – Σενάριο α λά… Χριστούγεννα για την Ανάσταση

Όλα ανοιχτά για το Πάσχα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Ο παράγοντας που θα κρίνει την απελευθέρωση ή μη των μετακινήσεων.

Την επόμενη Παρασκευή (23/04) θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα στο χωριό αλλά και το πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες την Ανάσταση, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να παρακολουθούν με αγωνία τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε πλατείες και εμπορικούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νόμο θεωρώντας ότι δεν πρέπει να τεθεί σε δοκιμασία η περίοδος του καλοκαιριού.

Όπως επισημαίνουν κάποιοι επιστήμονες, το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα αρχίσει να φαίνεται από τα μέσα της επόμενης βδομάδας, οπότε και οι λοιμωξιολόγοι θα υποβάλλουν τις τελικές εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει επ’ ουδενί να τεθεί εν αμφιβόλω το restart του τουρισμού στις 14 Μαΐου και φαίνεται πως κάνει ένα βήμα πίσω στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να εορταστεί το Πάσχα όπως τα Χριστούγεννα, δηλαδή, με δύο οικογένειες ανά σπίτι για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ υπάρχει σκέψη η Αναστάσιμη λειτουργία να τελεστεί έξω από τους ναούς.

Όλα αυτά θα «κλειδώσουν» τις προσεχείς ημέρες. Ο παράγοντας κλειδί για την ετυμηγορία της επιτροπής και της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων αλλά και αυτός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ, εντείνει τον προβληματισμό με κάποιους λοιμωξιολόγους και επιστήμονες να βλέπουν ακόμα και τους 900 διασωληνωμένους μέχρι το Πάσχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Αναγκαίο το άνοιγμα λόγω ...κορονοπάρτι - Τι θα γίνει με εκκλησίες, σχολεία, μετακινήσεις