ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ινδία: 22 ασθενείς με Covid-19 νεκροί σε νοσοκομείο λόγω διαρροής οξυγόνου

ANI
ANI

Τον θάνατο βρήκαν 22 ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομείο της πόλης Νασίκ στην Μαχαράστρα, πολιτεία της Ινδίας, μετά από διαρροή δεξαμενής οξυγόνου, που είχε αποτέλεσμα να διαταραχθεί η παροχή οξυγόνου για 30 περίπου λεπτά.

https://www.newsbomb.gr/tag/india«Σύμφωνα με τις παρούσες πληροφορίες, 22 άνθρωποι πέθαναν λόγω διαταραχής της παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο Ζακίρ Χουσαΐν» δήλωσε αξιωματούχος στο NDTV.

Όλα τα θύματα ήταν σε αναπνευστήρες, και ως εκ τούτου χρειάζονταν συνεχή παροχή οξυγόνου. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι μόνο για Covid, και περίπου 150 ασθενείς ήταν είτε σε αναπνευστήρες είτε χρειάζονταν παροχή οξυγόνου.

Εικόνες έδειξαν διαρροή από τη δεξαμενή έξω από το νοσοκομείο και πυκνές λευκές αναθυμιάσεις. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το περιστατικό.

Η Ινδία ανέφερε πάνω από 2.000 θανάτους από Covid-19 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, στον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό της χώρας μέχρι σήμερα, με βάση δεδομένα του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

Επίσης, ρεκόρ σημείωσαν τα νέα κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 295.041 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, με βάση τα δεδομένα αυτά. Οι συνολικοί θάνατοι έφτασαν τους 182.553.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ινδία είναι στα 15,6 εκατομμύρια, με περισσότερα να έχουν αναφερθεί μόνο στις ΗΠΑ, που έχουν πάνω από 31 εκατομμύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη