ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία στην Ινδία: 13 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο για ασθενείς Covid εν μέσω χάους στη χώρα

Ινδία πυρκαγιά
AP

Τουλάχιστον 13 ασθενείς βρήκαν τον θάνατο από φωτιά που ξέσπασε σε ΜΕΘ ινδικού νοσοκομείου για ασθενείς με Covid-19 κοντά στο Μουμπάι.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς την Παρασκευή, κατασβέστηκε και τέσσερις επιζώντες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές.

Το τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα εν μέσω ενός δεύτερο κύματος της πανδημίας στην Ινδία. Η έξαρση έχει «γονατίσει» τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ελλείψεις οξυγόνου, κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων.

Την Παρασκευή στην Ινδία κατεγράφησαν 332.730 κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 2.263 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Η φωτιά ξέσπασε στο νοσοκομείο Βιτζάι Βαλάμπχ στην περιοχή Βιράρ της πολιτείας Μαχαράστρα, περίπου 70 χλμ βόρεια του Μουμπάι. Είναι άγνωστο πώς άρχισε, και σε εξέλιξη είναι έρευνα.

Τα συλλυπητήριά του έδωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, χαρακτηρίζοντας το συμβάν τραγικό.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο την Παρασκευή για την ενίσχυση των προμηθειών, του οξυγόνου, των φαρμάκων και των εμβολίων. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Δύο ημέρες πριν, 24 ασθενείς με Covid είχαν πεθάνει σε άλλη περιοχή της Μαχαράστρα, όταν διεκόπη η ροή οξυγόνου στους αναπνευστήρες τους. Μία διαρροή είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει παροχή καθώς ανεφοδιαζόταν δεξαμενή στο νοσοκομείο Ζακίρ Χουσαΐν στο Νασίκ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα δίοδια - Οι δικαιολογίες των οδηγών