ΚΟΣΜΟΣ

Oscars 2021: Το dress code της αποψινής βραδιάς - Η οδηγία της Ακαδημίας

Oscars 2021

Η 93η απονομή των Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί απόψε θα είναι απολύτως λαμπερή, ακολουθώντας τις αυστηρές οδηγίες της Ακαδημίας.

Δεν θα δούμε αυτό που έγινε τόσο στις Χρυσές Σφαίρες, όσο και στα Critics Αwards, με καλεσμένους σε καναπέδες και zoom calls φορώντας σε κάποιες περιπτώσεις και casual ρούχα.

Η Ακαδημία ήταν απόλυτα αυστηρή και στόχος της είναι να επαναφέρει το glam του Red Carpet.Οι διοργανωτές επιθυμούν να επαναφέρουν τη λάμψη στο κόκκινο χαλί και μέσω του email τους στους υποψηφίους έθεσαν αυστηρούς όρους, για την απονομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου.

Oι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε test και θα παραβρεθούν στην εκδήλωση, ενώ το dress code σύμφωνα με την Ακαδημία θα είναι: “μια μείξη έμπνευσης και φιλοδοξίας που στην πραγματικότητα σημαίνει πως η επίσημη ενδυμασία είναι απόλυτα cool, αλλά η casual πραγματικά δεν είναι’’.

Όλες οι «πρωτιές» της φετινής τελετής

H διαφορετική τελετή φέτος -που θα πραγματοποιηθεί ξημερώματα Δευτέρας στρέφει το βλέμμα στην αγαπημένη μεγάλη οθόνη. Οι διοργανωτές της λαμπερής βραδιάς θέλουν να «ξορκίσουν» την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου. Πέρα απο τις αλλαγές και τις «πρωτιές» στο πρόγραμμα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, η φετινή διοργάνωση μετράει ήδη αρκετές «πρωτιές».

Γυναίκες στην καρέκλα του σκηνοθέτη

Πάνε πολλά χρόνια που δεν είχε προταθεί γυναίκα για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία η Ακαδημία ψηφίζει δύο γυναίκες στη διεκδίκηση του συγκεκριμένου βραβείου. Η Κλόι Ζάο είναι φυσικά το φαβορί που καταφτάνει στην απονομή με όλα τα μεγάλα βραβεία της διαδρομής στο τσεπάκι της. Δύσκολα θα χάσει το Όσκαρ για την ταινία «Nomadland». Η βρετανίδα Έμεραλντ Φένελ με το Promising Young Woman, είναι η δεύτερη.

H Κλόι ΖάοΑ.Ρ

Εβδομήντα έξι συνολικά γυναίκες απέσπασαν φέτος υποψηφιότητες, σύμφωνα με την Ακαδημία, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ομάδα παραγωγής μόνο με Αφρο-αμερικανούς


Για πρώτη φορά στην ιστορία μία από τις ταινίες που έχουν προταθεί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φέρει αποκλειστικά και μόνο την υπογραφή Αφρο-αμερικανών.

O Ντάνιελ ΚαλούγιαΑ.Ρ

Η πρώτη απόπειρα για την κινηματογραφική βιογραφία του Φρεντ Χάμπτον, ηγετικού στελέχους των Μαύρων Πανθήρων συνέπεσε με την αναζωπύρωση του κινήματος Black Lives Matter. Πίσω από την κάμερα στέκεται Αφροαμερικανός σκηνοθέτης ο Σάσα Κίνγκ, ενώ ο Ντάνιελ Καλούγια που υποδύθηκε τον Μαύρο Πάνθηρα θεωρείται σχεδόν απίθανο να χάσει το Χρυσό Αγαλματίδιο για το Όσκαρ Β Ανδρικού ρόλου.


Ασιατικό χρώμα στα φετινά Όσκαρ


Η κινεζικής καταγωγής Κλόι Ζάο οδεύει ολοταχώς για τη νίκη. Είναι η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας και η πρώτη που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως παραγωγός της ταινίας, μαζί με την πρωταγωνίστριά της, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Δεν είναι όμως η μόνη που εκπροσωπεί την Ασία στα φετινά Όσκαρ. Ο κορεατικής καταγωγής Στίβεν Γιουν του «Minari» έπεισε επίσης κοινό και κριτικούς και διεκδικεί Όσκαρ Α Ανδρικης Ερμηνείας.

H «οικογένεια» του ΜινάριΑ.Ρ

Το «Nomadland» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλόι Ζάο μετά το «Songs My Brothers Taught Me» και το «Kαλπάζοντας με το Ονειρο». Η «σούπερ γιαγιά Σούνγια» (Γιου-Ζανγκ Γιούν) από την ίδια ταινία είναι φαβορί για το Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου. Είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα με καταγωγή από τη Νότια Κορέα διεκδικεί βραβείο σε αυτή την κατηγορία.


Η «Bασίλισσα Βαϊόλα» σπάει τα ρεκόρ

Η Βαϊόλα Ντέιβις -με την υποψηφιότητά της για το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου στην ταινία «Ma Rainey's Black Bottom» για τη θρυλική «μητέρα των μπλουζ» Μα Ρέινι έγινε και επίσημα η μαύρη ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού.

Το 2017 σημειωτέον η Ντέιβις είχε αποσπάσει το Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Fences».


Ιστορική τελετή για τους μουσουλμάνους ηθοποιούς

Ο Βρετανο-Πακιστανός ηθοποιός Ριζ Αχμέντ είναι ο πρώτος μουσουλμάνος ηθοποιός που διεκδικεί το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Sound of Metal».

Υποδύεται μοναδικά έναν ντράμερ που χάνει την ακοή του. Ο Μαχερσάλα Άλι ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες «Moonlight» το 2017 και «Green Book» το 2019.

Ο «αειθαλής» Άντονι Χόπκινς


Στα 83 του χρόνια σήμερα, ο βετεράνος του κινηματογράφου σερ Άντονι Χόπκινς είναι ο πιο ηλικιωμένος υποψήφιος για το Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου στην ιστορία του θεσού. Η ερμηνεία του στην ταινία The Father όπου υποδύεται έναν ηλικιωμένο πατέρα (της Ολίβια Κόλμαν) με βαριά γεροντική άνοια είναι καθηλωτική.

Σκηνή απο την ταινία The FatherA.P

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μέχρι σήμερα ο Ρίτσαρντ Φάρνσουορθ που προ 20ετίας ήταν υποψήφιος για την ταινία «The Straight Story» σε ηλικία 79 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Καταιγίδα» πληρωμών τις επόμενες μέρες: Ποιοι πάνε ταμείο