ΚΟΣΜΟΣ

Oscars 2021: Όταν ο Μπράντο αρνήθηκε το βραβείο για τον «Νονό»

Oscars 2021

Λίγες ώρες πριν την 93η τελετή απονομή των βραβείων Όσκαρ, γυρίζουμε το χρόνο λίγο πίσω, σε προηγούμενους νικητές.

Η στιγμή που ο Αμερικάνος σούπερ σταρ έγραψε ιστορία στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Σε ρυθμούς της 91ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας κινούνται άπαντες στον πλανήτη, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/2) στις 3:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απονομή των βραβείων για τις καλύτερες ταινίες της προηγούμενης χρονιάς.

Ωστόσο, πριν από 49 χρόνια, στις 5 Μαρτίου του 1973 ο Μάρλον Μπράντο είχε καταφέρει να γράψει... ιστορία δια της απουσίας του. Ο Αμερικάνος σούπερ σταρ ήταν υποψήφιος για τον Α' Ανδρικό ρόλο, για την ταινία «Ο Νονός» και μάλιστα ήταν ο «εκλεκτός» των μελών της Ακαδημίας, κερδίζοντας το Όσκαρ. Όμως, ουδέποτε δέχθηκε την συγκεκριμένη τιμή.

Μόλις ανακοινώθηκε η νίκη του, στην σκηνή ανέβηκε η Sacheen Littlefeather, πρόεδρος της ένωσης των ιθαγενών Αμερικάνων ηθοποιών, η οποία διάβασε μέρος της επιστολής του Μάρλον Μπράντο, με την οποία διαμαρτυρόταν για την αντιμετώπιση που τύγχαναν οι ιθαγενείς από την κινηματογραφική βιομηχανία. Κάποιοι χειροκρότησαν, άλλη αποδοκίμασαν, αλλά μία μέρα αργότερα, οι «New York Times» δημοσίευσαν ολόκληρη τη δήλωση του Αμερικάνου σούπερ σταρ με την οποία έγραψε ιστορία στην 45η τελετή των Oscars.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το «πλήγμα» Μπάιντεν σε Ερντογάν: Τι σημαίνει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων- Γιατί τώρα