ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά τον κορονοϊό το 2022 αν...

Μπιλ Γκέιτς
AP PHOTO

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον κορονοϊό μέσα στο 2022 εμφανίστηκε ο Μπιλ Γκέιτς

Την ελπίδα ότι η ο κόσμος «θα επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα» στο τέλος του 2022 καθώς θα υπάρχει πλεονασμός εμβολίων κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς.

Αν και, όπως είπε στο Sky News, δεν πιστεύει ότι ο κορονοϊός θα εξαλειφθεί το 2022 εντούτοις εξέφρασε την προσδοκία ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να περιοριστεί σε «μικρούς αριθμούς» μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» την προετοιμασία για νέες πανδημίες στο μέλλον εκφράζοντας την ανησυχία του ότι ο κορονοϊός μπορεί να ξεχαστεί όπως συνέβη με τον Έμπολα.

Λόγω, όμως, του υψηλού κόστους τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε οικονομικό επίπεδο ο Μπιλ Γκέιτς εκτίμησε ότι «αυτή η γενιά θα θυμάται (σ.σ. τον κορονοϊό)».

«Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα για το πώς εκτεταμένη θα είναι η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson, ωστόσο ορισμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα έχουν μεγάλους αριθμούς εμβολίων ακόμα και φέτος το καλοκαίρι και αυτό θα επιτρέψει να υπάρξουν εμβόλια σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2021 και σε όλο το 2020 και επομένως, δεν θα εξαφανίσουμε αυτή την ασθένεια, αλλά θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τους αριθμούς της μέχρι τα τέλη του 2022» είπε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο πλαίσιο αυτό θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα τους επόμενους 3-4 μήνες ο εμβολιασμός άνω των 60 σε χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Βραζιλία.

Ο Μπιλ Γκέιτζ ζήτησε, επίσης, να υπάρξει προετοιμασία για μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να γίνουμε εξυπνότεροι στην κατανόηση των μεταλλάξεων και στην κατανόηση του πόσο γρήγορα μπορούμε να ρυθμίσουμε τα πράγματα. Οι άνθρωποι δεν επενδύουν αρκετά σε αυτό τον κίνδυνο. Οπότε ελπίζω να θυμόμαστε ότι πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία».

«Φοβάμαι ότι θα τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Πίστευα ότι στην εποχή του Έμπολα οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονταν περισσότερο και από τότε μιλούσα για αυτά που πρέπει να κάνουμε. Ωστόσο πιστεύω ότι επειδή χάθηκαν τρισεκατομμύρια, η γενιά αυτή θα θυμάται» πρόσθεσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ στο Newsbomb.gr: Είναι έτοιμη η Ευρώπη για μία νέα πανδημία;